Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is, het dat markante gebouw in het centrum van ons mooie dorp, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken, maar vooral ook een plek om te ontmoeten.

Dorpskerk Dalen

Dorpskerk Dalen

 

 

 

 

 

We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden en u en vele anderen welkom te heten.

Daarom is er de actie Kerkbalans.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oud-Katholieke Kerk, de Doopsgezinde Sociëteit en de Remonstrantse Broederschap. Vijf kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Het is de grootste financiële inzamelingsactie van Nederland.

Voor ons in Dalen betekent dat het volgende:

In de week van 8 t/m 12 december 2014 worden de boekjes en enveloppen bezorgd met daarin een toezeggingsformulier voor Kerkbalans 2015 en een antwoordenvelop.

Deze antwoordenvelop met het ingevulde toezeggingsformulier wordt opgehaald in de week van 15 t/m 19 december. Het is ook mogelijk dat u uw bank opdracht geeft tot een automatische betaling. U kunt dit op het formulier aangeven. Dit vereenvoudigt onze administratie aanzienlijk.

Indien u vragen of problemen heeft met het invullen van het toezeggingsformulier  Kerkelijke Bijdrage 2015, dan kunt u terecht bij degene die u de envelop heeft bezorgd of bij en van de kerkrentmeesters of kerkenraadsleden van onze dorpskerk.

Voor alle duidelijkheid: wij vragen u niet om contant geld,

maar om uw toezegging voor de financiering

van het plaatselijk Kerkenwerk in onze kerkgemeente van Dalen.