De afgelopen periode hebben we verhalen uit Jozua gelezen. We hebben op verschillende manieren deze verhalen tot leven gebracht. Toen we het verhaal over de val van Jericho lazen hebben we de kinderen in 3 groepen verdeeld. Een groep bewoners van Jericho, een groep kinderen die de muur speelden en een groep Israëlieten.  De kinderen mochten tijdens het voorlezen het verhaal naspelen. De bewoners van Jericho moesten erg lachen om de Israëlieten die steeds om de muur liepen. Toen de Israëlieten aan het eind van het verhaal op de zevende dag om de muur liepen mochten ze daarna heel hard schreeuwen en lieten de kinderen die de muur speelden zich vallen. De Israëlieten konden toen de stad binnen lopen. De kinderen vonden het erg leuk om het verhaal na te spelen. We hebben het verhaal drie keer verteld omdat iedereen elke rol wilde spelen. Na afloop mochten de kinderen met elkaar van lego een stad met muur nabouwen. Ook hier liepen mannetjes om de muur waarna de kinderen de muren weer lieten instorten. Toen was het alweer tijd om op te ruimen.

We oefenen op dit moment een Engels liedje omdat we deze op 22 maart willen laten horen in de kerk als de bezoekers uit Bulgarije er zijn.  De kinderen zijn erg enthousiast over het liedje.

Na de voorjaarsvakantie gaan we beginnen met het paasproject.  We zullen verschillende weken hieraan werken. Bij elk verhaal hoort een plaat die we aan een frame zullen hangen tot aan Pasen.

Op 8 en 22 maart en op 5 april hebben we zondagsschool. Op 22 maart en 5 april starten we in de kerk en zullen we tijdens de dienst naar de Weme gaan.

Inmiddels heeft Annet Mulder toegezegd om volgend schooljaar zich in te zetten voor de zondagsschool. Wij zijn hier erg blij mee. We zoeken nu nog één persoon die ons wil versterken ter vervanging van Gertrud en Henk. Het kost niet veel tijd omdat je maximaal eens per maand een dienst hoeft te doen. Mocht je twijfelen dan kan je altijd een keer komen kijken!

Gerda , Henk en Gertrud