De opbrengsten van de Paascollecte dient gedeeltelijk ter dekking van de voor dit jaar verplichte afdracht  aan het Landelijk Dienstencentrum. Voor ieder lid van onze gemeente moet er een bedrag worden overgemaakt naar het Dienstencentrum. Dit bedrag is bestemd voor de landelijke, ondersteunende activiteiten die het kerkenwerk mogelijk maken. De meeropbrengst van de paascollecte is bestemd voor onze eigen Hervormde Gemeente te Dalen.

Lid zijn van een bepaalde club brengt (financiële) verplichtingen met zich mee. En dat geld ook voor het lid zijn van een kerkelijke gemeente. Voordeel hiervan is wel dat, mocht het nodig zijn, je hier als kerkelijke gemeente ook een beroep op kunt doen in de vorm van advies en ondersteuning. U kunt hierbij denken aan:

  1. ondersteuning bij het beheer en opbouw van de gemeente
  2. opleiding en nascholing van de predikant, kerkelijk werkers enz.
  3. het handhaven en naleven van de regels op basis van de kerkorde

Traditiegetrouw vragen wij u om uw extra gift. Binnenkort ontvangt u een acceptgiro, waarmee u uw bijdrage aan deze collecte kunt voldoen. Maakt u geen gebruik van bijgaande acceptgiro, of heeft u er geen ontvangen, dan kunt u uw gift overmaken op banknummer: NL94RABO0312608314 ten name van Hervormde Gemeente Dalen, onder vermelding “Paascollecte 2015”. Wij bevelen de Paascollecte 2015 van harte bij u aan.