De voorganger van vanochtend is Ds. Den Braanker en de organist is Geert Meendering.

De collecte tijdens de dienst is voor de diaconie, en de uitgangscollecte voor de instandhouding van de eredienst in Dalen.

Volgende week zondag  9 augustus is er om 10.00 uur weer dienst. Voorganger in deze dienst  is Ds. Mw. Gijsen-Vos uit Hoogeveen.

 

Klein Kerkenpad 2015  

Zeven PKN kerken in Aalden, Coevorden, Dalen, Gees, Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo zetten op donderdag 6 augustus 2015 van 10.00 uur tot 16.00 uur hun deuren open voor het publiek.Elke kerk geeft op eigen wijze extra aandacht aan Klein Kerkenpad. Zo zijn er in Sleen glastechnieken van mevr. Kingma te bezichtigen. In Coevorden zal de heer Kroeze potlood portretten exposeren. Ook laat hier mevr. De Ruyter haar hoedjesverzameling zien. U kunt zelfs een hoedje passen. In Oosterhesselen kunnen bronzen beeldjes van de heer Bezemer uit Dwingeloo worden bewonderd. In Zweeloo is een expositie van schilderijen en beeldhouwwerken. In Dalen exposeert mevr. Nienhuis haar zelfgemaakte beelden van speksteen, hout, albast en serpentijn. In Gees houdt de heer Epping, als natuurfotograaf, een expositie van zijn gemaakt werk. Ook zijn er producten van Cosmetica Naiem (Dode zee producten). In Aalden is er een collectie van poëziealbums, waar u even terug kunt gaan naar uw kindertijdIn alle kerken is koffie of thee te verkrijgen. Het orgel in de kerk wordt bespeeld door eigen organisten. In sommige kerken mogen bezoekers ook zelf, onder het toeziend oog van de eigen organist, het orgel bespelen.In elke kerk is voor bezoekers een auto-of fietsroute beschikbaar, waarop de route naar alle deelnemende kerken staat vermeld.  Om 16.30 uur wordt Klein Kerkenpad 2015 afgesloten met een Vesperdienst in de Dorpskerk te Sleen. Voorganger in deze dienst is kerkelijk medewerker, mevr. Erica van der Laan.

 

Agenda

6-8-2015 Klein Kerkenpad

30-8-2015 Doopdienst Anna-Marie Maat

20-9-2015  Startzondag mmv het Christelijk Mannenkoor Hardenberg.

25-9-2015  Concert van Het Martinikoor uit Losser.

 

Groet van de gemeente

De Bloemen van vorige week zondag zijn gegaan naar Dhr. Sibon aan de hoofdstraat en de kaart is gezonden naar de fam. Veenstra aan de Goornstraat.

 

Koffiedrinken

Na de dienst is er gelegenheid een kop koffie te drinken achter in de kerk. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 

Vakantie

In verband met vakanties zal er de komende drie weken geen zondagsbrief verschijnen.