Oktober 2015

Kerk in Actie heeft 1.190.073 euro (voorlopige eindstand, begin oktober 2015 ) opgehaald voor (nood)hulp onder vluchtelingen. Tijdens de actieweek riep Kerk in Actie kerken en donateurs op vluchtelingen te steunen. Dankzij de giften uit Nederland kunnen lokale kerken wereldwijd vluchtelingen helpen met babyspullen, voedsel en onderdak. Geloven in delen, het is juist nu nodig!

Vluchtelingen uit Macedonie

Programmamanager Evert Jan Hazeleger is dankbaar voor het resultaat. “Het is geweldig hoe gul donateurs en kerken geven. Het lot van vluchtelingen laat ons niet onberoerd. Prachtig dat wij in zo’n korte tijd zo’n geweldig bedrag kunnen ophalen. Hiermee kunnen kerken en hulporganisaties wereldwijd vluchtelingen ondersteunen en extra hulp mogelijk maken.”

Inkomsten druppelen door

Tijdens een slotviering in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk presenteerden directeur Haaije Feenstra en Kerk in Actie programmamanager Evert Jan Hazeleger de voorlopige eindstand. Voorlopig, omdat het bedrag komende weken nog zal oplopen. “Kerken hebben massaal gecollecteerd, maar de ervaring leert dat dit niet gelijk wordt overgemaakt naar Kerk in Actie. Ook wordt komende weken doorgebeld. Eind oktober komen we met de definitieve eindstand van de actie”, aldus Hazeleger.

Steun vluchtelingen

Kerk in Actie ondersteunt al jaren gastvrije kerken en organisaties, die zich overal in conflictgebieden en langs vluchtroutes inzetten voor gevluchte, dakloze en ontheemde mensen. Samen vormen zij een krachtig netwerk van mensen die geloven in delen. Op Sicilië bijvoorbeeld heeft de methodistenkerk een opvanghuis ingericht voor bootvluchtelingen die stranden bij Lampedusa. In kampen in Jordanië en Libanon delen kerken en hulporganisaties voedsel, drinkwater en tenten uit. In Syrië zorgen kerkelijke hulporganisaties ervoor dat ontheemde mensen geholpen worden en kinderen toch naar school kunnen. En ook in Nederland bieden kerken praktische hulp aan vluchtelingen.

Banner actieweek vluchtelingen