Op zaterdag 16 april kregen we bezoek uit Bulgarije van Nikolai, Bobby, Jana en Mihail. Bij Petrus Hollenga verzamelde de hele Bulgarije werkgroep zich voor een heerlijke lunch.

Bulgarije3

Het was een goed weerzien met de gasten. ’s Middags zijn we naar het Van Gogh huis in Nieuw Amsterdam geweest en ’s avonds hebben we heerlijk gegeten bij Sieta en Kees. Spaghetti gemaakt door Kees Matthijsse. Na afloop hebben Sjouke en Lammy nog gezongen.

DSCN3121

IMG-20160419-WA0008

Op zondagochtend zijn we met z’n allen naar de kerk geweest. Het was een mooie dienst. Tijdens de dienst hebben Bobby en Nikolai namens de gemeente in Ruse cadeaus aangeboden voor de kerk. Twee kaarten met wensen van father George en van father Stefan. Ook was er een icoon en een cd. We hebben tijdens de dienst gebeden voor father Sawa die ons vorig jaar heeft bezocht maar op dit moment ernstig ziek is.

Nicolai

Na de dienst was er koffie drinken in de kerk en hebben onze gasten de kerktoren beklommen. Hierna was er een gezamenlijke lunch in de Weme. ’s Middags hebben we de Jan Pol molen bezocht waar we een rondleiding kregen van Henk Nijkamp. Alles werd met veel interesse bekeken zo ook de vondsten uit de hunebedden. Deze wilden ze ook graag in het echt zien, dus we zijn naar Schoonoord gereden naar de Papeloze kerk.

Hunebed

Op de terugweg zijn we nog door Zweeloo gereden om  het kerkje van Van Gogh te bewonderen. Na een geslaagd middagprogramma waren we precies om 18.00 uur in de Weme waar we een Indisch buffet hadden. Het was erg fijn dat er ook toen, net als bij de lunch, veel gemeenteleden aanwezig waren.

Op maandagochtend zijn we naar Wildlands geweest. We waren allen zeer onder de indruk. Nikolai heeft bijna 800 foto’s gemaakt, zo mooi vond hij alles.

Bulgarije6Bulgarije4

wild160418_111823IMG-20160419-WA0007

Na het bezoek konden we aansluiten bij bijbels koken. Jana en Mihail hebben mee gekookt en om 18.00 uur konden we aan tafel. Het heeft erg lekker gesmaakt!

Menu

444444444IMG-20160419-WA0009

 

Op dinsdagochtend heeft Kees Matthijsse onze gasten heel vroeg in de ochtend weer naar Dortmund gebracht. Het was een heel fijn bezoek. Namens Bobby, Nikolai, Jana en Mihail is iedereen die interesse heeft in de gemeente in Ruse, van harte uitgenodigd. Ze hopen dat er steeds nieuwe mensen een bezoek komen brengen zodat het contact uitgebreid wordt. Mocht u interesse hebben in een bezoek aan Ruse dan horen we dat graag van u!

De Bulgarije werkgroep

(Peter, Petrus, Lammy, Sjouke, Kees M., Kees O, Sieta, Nanco, Ingrid en Gerda)