Feest van de Geest 

Dit jaar doet de kerk van Dalen voor het eerst mee met Feest van de Geest. Tussen Hemelvaart en Pinksteren is de kerk open voor kunst in de kerk met betrekking tot het Pinksterfeest. Het thema is “Vrijheid van Geest”. Het is een landelijk project waar in onze regio Midden Zuid Oost Drenthe 19 kerken aan meedoen en 26 kunstenaars. Bij ons, in Dalen, exposeert kunstenares Marieke Geerlings uit Stieltjeskanaal.

U kunt haar kunstwerken bekijken tijdens de openingsdagen 5, 6, 7 en 8 mei plus 13, 14,15 en 16 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Een overzicht van de deelnemende kerken en meer informatie kunt u vinden op www. feestvandegeest.nl

ACHTERGROND FEL

Achtergrond

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning.

Dit prachtige evenement maakt, vanuit het Pinksterfeest, als feest van inspiratie, een verbinding met die hedendaagse kunst. Daarmee door beeld, woord en klank bij mensen tot de verbeelding te laten spreken. Het geheel biedt kansen tot vernieuwing en verbreding onder predikanten, gemeenteleden, vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers. Bovendien vindt er een vernieuwende communicatie plaats tussen woord, beeld en klank die de “zender en de ontvanger” nieuwe mogelijkheden biedt tot kennis en begrip.

Deze achtste keer, mag de Geest van het Feest door het hele land trekken. Het visioen is dat in de toekomst in alle provincies kerken en kunstenaars mee gaan doen, te beginnen in 2016.