VAN DE DIACONIE

De meeste jaren kiezen wij als leden van de diaconie een project die wij steunen in de weken vanaf startzondag tot aan de oogstdienst. Dit jaar starten wij op zondag 3 september met “Goed en Geld voor Gambia”. We hebben dit project zo genoemd, omdat het over Gambia gaat (natuurlijk). Maar in tegenstelling tot andere jaren willen we u niet alleen vragen om een donatie (geld), echter we kunnen ook uw goederen gebruiken.

Het project: het echtpaar Tieme en Tina Mennink uit Nieuw-Balinge ondersteunen sinds 2011 een meisjesweeshuis in Gambia, in het dorp Kunkujang. In de dienst van 3 september zal Tieme Mennink een korte presentatie geven over het project. Mogelijk kent u Tieme van ‘de voetbal’. Hij is al vele jaren aan voetbalvereniging Dalen verbonden, de laatste jaren als verzorger bij het eerste elftal.

Er worden zo’n 40 kinderen opgevangen in het weeshuis en er is ook een dokterspost. De verpleegster / verloskundige die deze post runt is Fatou Gaye. Zij zorgt tevens voor de weesmeisjes. In de dokterspost kunnen mensen uit de omgeving terecht voor directe medische opvang en vrouwen kunnen er bevallen. Het sterftecijfer is in de omgeving zo’n 60% gedaald. Het streven is om een ziekenzaal te realiseren, zodat erg zieke mensen kunnen overnachten, dat is nu namelijk niet mogelijk.

De goederen, ze kunnen heel veel gebruiken. Mocht u iets van onderstaande over hebben; we zullen een plek in de kerk voor inzameling gereed maken.

  • Kleding: zomerkleding (vrouw & man), kinderkleding, kinderschoenen, sport-/voetbalschoenen.
  • Hygiëne: tandpasta, shampoo, tandenborstels, stukken zeep, e.d.
  • Medisch: verbandmiddelen, kraampakketten, enz.

‘De komende weken krijgt u iedere week informatie, via een nieuwsbrief, op deze site. Via deze pagina kunt u <doorlinken> naar de Nieuwsbrief in het menu Diakenen. (hoofdmenu Kerkgemeente)

Dan nog een uitnodiging: wie wil op woensdag 13 september mee naar Coevorden, om te kijken bij de stichting “Bennie helpt Gambia”? Hier kunt u zien welke spullen u kunt inleveren en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Alles wat Tieme en Tina doen is privé, maar met deze stichting doen ze veel samen, met name het inzamelen en versturen van de goederen. Om 19.00 uur bent u van harte welkom. Meer nieuws hierover, op de <pagina>Uitnodiging Aktie Gambia’, in het menu Diakenen. (Hoofdmenu Kerkgemeente)

 

Klik <hier> voor meer informatie over de website van Bennie helpt Gambia