• Petrus
    Magazine over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk in Nederland
    Petrus? Nee, dit blad gaat niet over die ene visser, die vriend en volgeling van Jezus. Wel over de kerk, want die lijkt wel wat op Petrus. Sterk als een rots, en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom is. Een blad voor alle Petra ́s en Petrussen!
 Wilt u Petrus gratis in uw brievenbus? Of cadeau geven aan een ander?

Neem hier een abonnement:

Of vraag een hele stapel aan om uit te delen in de gemeente.

 VOORPROEFJE:

‘Geloven door ellende heen’

Hij (75) zit altijd rechts in de kerk, zij (21) in het midden. Ze kennen elkaar van gezicht, maar hebben elkaar nog nooit diep in de ogen gekeken. Tijd voor een goed gesprek. Over geloof, twijfel en vertrouwen.
stille-aanbidder
VOORPROEFJE:
De stille aanbidder
Door heel Nederland zijn Petrus- en Pieterskerken. Wat gebeurt daar op zondag? De stille aanbidder, een jongere van 17 jaar, bezoekt onaangekondigd en anoniem een dienst.

PETRUS KOOKT…

 Zomerse goulash met wijn
Erik van Pijkeren kookt in deze video het recept uit Petrus 3: Zomerse goulash met wijn. Hij gaat op bezoek bij de zorgboerderij van Eimert Fikse, waar het vlees vandaan komt. Ook spreekt hij met Carla en Henk van de Vrije Verbinding, waar hij de goulash kookt.
 VERHALENAVOND
 Petrus Vertelt
 Op 13 september vindt de derde editie plaats van onze verhalenavond Petrus Vertelt. Dit keer in Zoetermeer. Meld u gratis aan en kom luisteren naar mooie, ontroerende en bijzondere verhalen.
petrus-vertelt
Protestantse Kerk in Nederland

In de Protestantse Kerk komen mensen samen rond het evangelie van Jezus Christus. In plaatselijke gemeenten in heel Nederland zoeken mensen samen naar geloof, hoop en liefde. Dit gebeurt niet alleen binnen de eigen gemeenschap, de kerk is ook maatschappelijk betrokken. De Protestantse Kerk heeft eeuwenoude wortels, maar experimenteert ook met nieuwe vormen van kerkzijn.

logo_rgb_web
BRON: Website Protestantse Kerk Nederland