Feest van de geest, 10, 12 en 13 mei en 19 mei t/m 21 mei

Publicatiedatum: 

Feest van de Geest 2018:  thema Levensadem. Mei 2018 Ook dit jaar doen wij als Dorpskerk Dalen, samen met 13 kerken in de regio Midden en Zuidoost Drenthe, weer mee met het Feest van de Geest 2018. 19 kunstenaars zullen hun kunstwerken in één van deze kerken  laten zien. Het thema is dit jaar “Levensadem”.  … Lees verder »

Collecte 29 april – woonzorgcentra

Publicatiedatum: 

De collecte van 29 april is voor de woonzorgcentra bij ons in de buurt: Selkersgoorn, de Schutse, de Voorde   Activiteitenbegeleiders betrekken bewoners, waardoor de eenzaamheid (die voor sommige mensen voelbaar is) wat minder wordt. We hebben aan hen gevraagd waaraan zij het collectegeld gaan besteden: De Schutse bestaat in mei 60 jaar, dus dan… Lees verder »

40dagenactie: ‘Onvoorwaardelijke liefde’ 11 maart 2018

Publicatiedatum: 

Onvoorwaardelijke liefde Het thema van de 40dagentijd in 2018 is “Onvoorwaardelijke liefde”. Op zondag 11 maart zamelen wij geld in voor de voedselbank Zuidoost Drenthe. Wij hebben per e-mail en telefonisch contact gehad met een medewerker van de voedselbank. Zij hebben geantwoord erg blij te zijn met elke actie die voor de Voedselbank wordt gehouden.… Lees verder »

Drentstalige kerkdienst, opname 11 maart

Publicatiedatum: 

Meerdere malen per jaar zendt Radio Drenthe op zondagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur een Drentstalige kerkdienst uit. Elke dienst komt vanuit een andere kerk in de provincie en ook de voorgangers wisselen per dienst. De Drentstalige kerkdienst is een initiatief van de Warkgroep Drentstaolige Karkdiensten van het Huus van de Taol. Zondag 18 maart,… Lees verder »

Huispaaskaarsen

Publicatiedatum: 

Pasen 2018 De komende weken kunt u een ‘Huispaaskaars’ bestellen. Dit is bij hetzelfde bedrijf als waar wij ook de grote paaskaars voor in de kerk bestellen. De inteken-bestellijst ligt, na de dienst, op de avondmaalstafel. Hierop staan de soorten, maten en de prijzen van de kaarsen vermeldt. Door de verschillende bestellingen te combineren beperken… Lees verder »

Stamppottenbuffet 18 februari 2018

Publicatiedatum: 

De Activiteitencommissie organiseert het jaarlijkse stamppottenbuffet op zondagmiddag 18 februari, aanvang 16.45 uur. Vrijwilligers bewijzen hun kookkunst. Zij trakteren ons op Stamppot Boerenkool, Hutspot, Hete Bliksem of Stamppot Zuurkool.   En er is volop gelegenheid om bij te praten. Doe gezellig mee en kom zondagmiddag 18 februari naar De Weme. Om enigszins berekend te zijn… Lees verder »

Kerkbalans 2018

Publicatiedatum: 

Normaliter is de nieuwjaarsreceptie de gelegenheid om een toelichting te geven op de financiële positie van onze gemeente. Het overlijden van Hillie Soer was helaas de verdrietige reden dat wij besloten hebben deze te annuleren. Ik wil u echter niet onthouden dan de Kerkbalans van 2018 het mooie bedrag van ruim € 64.000,- heeft opgeleverd.… Lees verder »

Afscheid Geesje en Gerrit-Jan Lennips, zondag 4 februari

Publicatiedatum: 

In verband met het afgelasten van de nieuwjaarsvisite is het afscheid van Geesje en GerritJan Lennips als beheerder van de Weme verplaatst. Dit zal nu plaats vinden op ZONDAG 4 FEBRUARI a.s. aansluitend aan de zondagsdienst in de kerk. Wij nodigen belangstellenden van harte uit hierbij aanwezig te zijn.   Kerkenraad Hervormde gemeente Dalen.  … Lees verder »

Bezoek partnergemeente Ruse in Bulgarije

Publicatiedatum: 

Ds. Peter den Braanker, Henk en Annie Dekker, Peter Hollenga. Op een donkere en grijze donderdagmorgen vertrokken wij naar Eindhoven waar wij, op uitnodiging,  een bezoek aan onze partnergemeente in Ruse gaan brengen. Kletsnat en doorweekt kwamen wij op de luchthaven aan en na veel problemen bij het vertrek van het vliegtuig, kwamen wij tenslotte… Lees verder »