Voorganger vanmorgen Ds. Den Braanker en de organist is Dre Kruizinga.

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor de Diaconie, en de uitgangscollecte voor de instandhouding van de eredienst in Dalen.

Aan deze dienst werkt mee, Het Byzantijnskoor Drenthe onder leiding van dirigente Julia Zaysteva.

De bloemengroet van vorige zondag 5 april is gegaan naar Geertje Zwiers aan de Fledderusstraat. De kaart is gezonden naar de familie Maat aan de Achterbente.

Dienst van volgende week 19 april:  Voorganger in deze dienst is Ds. Den Arend uit Exloo.


Bijbels Culinair

Maandag 13 april zal er weer liturgisch gekookt worden. Om 15.00 uur wordt er begonnen met de voorbereidingen en het klaarmaken van de maaltijd. Om ca. 18.00 uur hopen we aan tafel te gaan en de klaar gemaakte maaltijd met elkaar te nuttigen. Het thema is: “Tussen Pasen en Pinksteren”. Iedereen die mee wil doen met de bereiding, of wil komen eten kan zich nog opgeven op telefoonnummer pastorie 0524551251 of mailen: Dominee Peter den Braanker.


Inzameling Bazaar

Op zaterdag 18 april kunnen er weer goederen ingebracht worden voor de bazaar. Dit kan van 9.30 tot 11.30 uur bij de fam. Lennips De Mars 10 in Dalen. Levert het brengen een probleem op kan er ook een afspraak gemaakt worden dat het één en ander bij u wordt opgehaald. Hierover kan gebeld worden met Albert Zwiers 0524-551414 of Roelof Kamps 0620475822.


Agenda

13-4-2015: Liturgisch koken

18-4-2015: Eerste inzameling Bazaar


Met de introductie van Byzantijnse muziek, meegebracht door Griekse zendelingen in 988 A.D., begon de Russische muziektraditie. De Byzantijnse muziek ontwikkelde zich tot een vorm van zang met een groot liturgisch repertoire.  Naar wordt verondersteld is namelijk alleen de menselijke stem in staat om God te prijzen. Byzantijnse muziek is vooral herkenbaar door verschillen in melodie om de verschillen in betekenis  van een gebed of tekst over te brengen. De a-capella koorzang is een in Rusland hoog aangeschreven muzikaal genre en als zodanig het fundament van de Russische koormuziek.