De voorganger van vanochtend is Ds. Den Braanker. Aan deze dienst zal het Chr. Gemengd Koor “Sursum Corda” uit Ane – Gramsbergen o.l.v.  Harold Gossen haar medewerking verlenen. Organist is  Ronald Ymker, welke ook de gemeentezang zal begeleiden.

De collecte tijdens de dienst is voor de Diaconie, en de uitgangscollecte voor de instandhouding van de eredienst in Dalen.

Volgende week zondag  2 oktober is er om 10.00 uur weer dienst. Voorganger in deze dienst  is Ds. Schuil uit Veenendaal.

Lied van de maand

(te zingen voor de dienst): Voor de maand september is dit  Lied 719


Kinderoppas

Voor de jongste kinderen is er tijdens de zondagsschool opvang in de Weme. Voor vragen hieromtrent kunt u contact opnemen met Patrick Rodermond via het <contactmenu> op onze kerkwebsite. De volgende data is er kinderopvang: 2 oktober, 16 oktober en 30 oktober.


Vervoer

Wilt u graag naar de kerk en heeft u geen vervoer dan kunt u  contact opnemen met Annie Dekker, tel 2223742 of Hillie Soer, tel. 551910


Boeken / Najaarsmarkt

De jaarlijkse boekenmarkt/fancy-fair  in en bij de kerk van Dalen vindt  plaats op zaterdag 15 oktober. Tijd: 10.00 uur – 15.00 uur. Er worden  duizenden boeken aangeboden  verkregen uit schenkingen en nalatenschappen. De meest uiteenlopende genres zijn vertegenwoordigd, ook interessant voor verzamelaars.  Dankzij de inzet van ongeveer vijftig vrijwilligers worden tal van lekkernijen aangeboden. Hierbij moeten we denken aan jams, ingemaakte vruchten en een keur aan taarten. Bovendien wordt er koffie geserveerd met knieperties. Tevens zijn er tal van activiteiten zoals o.a. hoeden maken,  bloemschikken, maken van kaarten en handvaardigheid .   De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk.


Bijbels Culinair   

Op maandag 10 oktober gaan we weer verder met Bijbels Culinair. De middag begint om 15.00 uur in de Weme met het voorbereiden en koken van de maaltijd waarna we om ca.18.00 uur aan tafel gaan. Komt u eten of meehelpen met koken, graag even aanmelden. Mondeling, per telefoon  of  e-mail!  Tel. 551251 of via het <contact> menu.

De kosten zijn ca. 8,00 per persoon.


Cantorij

Op de oproep om aan te melden voor het oprichten van een cantorij zijn een aantal aanmeldingen binnengekomen. Dit heeft ons doen besluiten een eerste bijeenkomst te organiseren. Op deze bijeenkomst waarbij ook dirigent Herman Veltrop aanwezig zal zijn worden de beoogde plannen uiteengezet, en zal plaatsvinden op maandag 26 september om 19.30 uur in de Weme. De repetitie avond zal op maandag zijn. Voor nadere inlichting en eventuele opgave kunt u zich wenden tot Jannie Houkes 0682374944.


 

Herfstmuziek

Schrompelend geel
en stervend bruin
zingt ritselend in de wind
stijgend, dalend,
krijgertje spelend
achterstevoren
van klinkers naar zand,

opnieuw blaast een windvlaag
in fluittoon door steegjes
het dorre bruin
krijgt een nieuwe kans,
rollebolt, knispert
speelt haasje-over
met diep donkerpaars
in vliegende vaart,
duikelend, springend,
wervelend, hopend

uitbundig klinkt in
muziek van de herfst:
“de Schepper wint het
van stervensernst!”


Agenda

10 oktober: Bijbels culinair

15 oktober: Najaar / Boekenmarkt

23 oktober: Muzikale medewerking van “Volharding”

Groet van de gemeente

De Bloemen van vorige week zondag zijn gegaan naar:       Mevr. Dinie Fink Schansweg 7 Stieltjeskanaal.

Koffiedrinken

Na de dienst is er gelegenheid een kop koffie te drinken achter in de kerk. U bent hiervoor van harte uitgenodigd

Doppenactie

U kunt uw doppen deponeren in de mand voor in de kerk. Hiermee steunen wij de actie hulphond.