De campagne Kerkbalans is weer van start gegaan. Met dit jaar als thema:

 ‘Mijn kerk verbindt’

druppels_verbindt

We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt. Geef aan die verbinding. Geef aan Kerkbalans.

Verbinding gezocht

Al eeuwenlang verbindt de kerk mensen met elkaar. Denk maar eens aan de ja-woorden die zo vaak klinken in de kerk. Woorden van een levenslang verbinden. Daar waar steeds meer mensen aandacht en steun nodig hebben, strekken wij onze handen naar hen uit. De kerk is de plek waar God zich aan ons verbindt en, door ons, aan de wereld waarin wij leven.

En nu is het onze beurt om die geschiedenis van verbondenheid om te zetten in een toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding terecht kan in de kerk.

Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat dit ook financieel mogelijk blijft. Daarvoor hebben we uw financiële bijdrage hard nodig. Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Want u hoeft maar om u heen te kijken om te zien dat het niet vanzelfsprekend is dat de kerk er over 10 jaar nog staat. We leven in een tijd dat de kerkgang als achterhaald en niet meer nodig wordt beschouwd. Dus waarom nog een kerkgebouw in ons dorp.

In verschillende dorpen om ons heen worden kerkgebouwen afgestoten omdat het niet meer mogelijk is om het onderhoud te financieren. De moderne jeugd komt bijna niet meer in de kerk. Ook in Dalen wordt het leeuwendeel van de Kerkbalans opgebracht door de oudere generatie die zich van huis uit verbonden voelt met de Kerk en zijn Gemeente.

Maar ook met de jongere generatie zoeken wij verbinding. Wij willen investeren in de toekomst. Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen een plek in ons dorp hebben waar aandacht is voorelkaar. Waar men elkaar tot steun is in moeilijke tijden. Waar verbinding is met zowel onze voorouders alsook te toekomstige generatie.

Dus doen wij een beroep op de jongere generatie om ook bij te dragen aan de actie Kerkbalans.

Ook  van mensen die niet het meedoen met actie Kerkbalans maar toch de kerk als monumentaal gebouw een warm hart toedragen kunnen bijdragen aan de instandhouding van onze kerk door middel van het storten van een bijdrage op rekeningnummer NL94RABO0312608314

dscn1844