De voorganger van vanochtend is Ds. Den Braanker en de organist is Geert Meendering.

De collecte tijdens de dienst is voor de Diaconie en de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Eredienst hier in Dalen.

Komende week, vrijdag 22 december, viert de zondagsschool haar kerstfeest. Aanvang 19.30 uur.

Aanstaande zondag 24 december is er om 21.00 uur de kerstnachtdienst. De voorganger is Ds. Den Braanker. In deze dienst zal mannenkoor HEM uit Oosterhesselen muzikale medewerking verlenen.

Maandag 25 december “1e kerstdag” is er om 10.00 uur dienst. Voorganger in deze dienst is Ds. Den Braanker. De organist is Geert Meendering, Trompettist Titus Troelstra zal muzikale medewerking verlenen.

 

Lied van de maand

Voor de dienst zingen we het lied van de maand. Voor de maand december is dit lied 1000


 Kinderoppas

Voor de jongste kinderen is er tijdens de zondagsschool kinderoppas in de Weme. Voor vragen kunt u contact opnemen met Patrick Rodermond via het <contact>menu op deze site. De volgende data is er weer kinderopvang: 14 januari en 28 januari


Groet van de Gemeente

De bloemen van de vorige week zijn gegaan naar: de Fam. Wiers De Lichtenburg 16 Dalerveen en een kaart is gezonden naar: Fam. Hekhuis Hoofdstraat 119 Dalerveen.


Nieuws van de Zondagsschool

We zijn met de kinderen bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. De dienst zal plaatsvinden op Vrijdag 22 december om 18.30 uur in onze kerk. In de dienst hebben we medewerking van het kinderkoor en jonge muzikanten. Iedereen is van harte welkom tijdens onze dienst.                                                                 Namens de zondagsschool Jeannet.


 Kerstconcert Volharding.

 Ook dit jaar verzorgt Volharding een kerstconcert in de kerk van Dalen. Onder leiding van Jan Bergsma wordt een keur aan kerstmuziek ten gehore gebracht. De presentatie is bij Jan Vermey in vertrouwde handen. Het orkest begeleidt ook de samenzang.  Het concert vindt plaats op zaterdag 23 december.                      Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. De muzikanten van Volharding nodigen u van harte uit!


Kerstverhaal

Er bloeit een Lelietje van dalen
tussen ruïnes in Bethlehem
en de wind vertelt verhalen
aan de wereld over hem

Dus als het waait, weet dat ik luister
misschien vertelt de wind me wel
dat er Licht breekt door het duister
uit een nieuwe kleine ster

Of hij vertelt me van de Koning
die in de nachtelijke kou
werd geboren zonder woning
waar je ’n paleis verwachten zou

Ik luister graag naar het eeuwig epos
zachtjes gefluisterd door de wind
over de ezel en de os
die hun stal deelden met een Kind


Agenda

31-12-2017

10.00 Ds. Den Braanker Oudejaarsdag

 

Oudejaarsavond is er geen dienst!

 

7-1-2018

10.00 Ds. Den Braanker