Bron: Protestantse Kerk Nederland

De kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde: dat staat centraal in het nieuwe ledenmagazine Petrus van de Protestantse Kerk. Zojuist werd het magazine feestelijk gelanceerd in het Thomastheater in Amsterdam.

In Petrus leest u kleine en grote verhalen over mensen en lokale protestantse kerken in heel Nederland. Verhalen over hoe samen kerkzijn mensen troost, hoop en zin geeft. Hoe nieuwe initiatieven als Kliederkerk of pioniersplekken voor nieuw elan zorgen. Hoe mensen soms twijfelen en toch blijven zoeken. Hoe de kerk hulp biedt aan mensen in nood. Petrus komt vier keer per jaar uit en wordt uitgegeven door de Protestantse Kerk.

Gevarieerd

De eerste Petrus biedt meteen een gevarieerd aanbod aan verhalen. Zo gaan de Amsterdamse dominees Paul Visser (Noorderkerk) en Rob Visser (Binnenwaai, IJburg) in gesprek met zeezeiler Henk de Velde. Piet en Janny Sjonger vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun vijftig jaar als kostersechtpaar van de kerk in Friens (FR). Verschillende mensen komen aan het woord over wat zij geloven en wat zij zoeken in de kerk. In Almere geeft de kerk een kijkje achter de schermen van de sociale supermarkt.

Ook voor ontspanning is plek in het blad. Zo kunnen lezers een stadswandeling door Dordrecht maken, koken met Petrus en krijgen ze tips voor kerken om te overnachten.

Petrus vertelt kleine en grote verhalen over mensen en lokale protestantse kerken in heel Nederland.

Verhalen over hoe samen kerkzijn mensen troost, hoop en zin geeft. Hoe nieuwe initiatieven als Kliederkerk of pioniersplekken voor nieuw elan zorgen. Hoe mensen soms twijfelen en toch blijven zoeken. Hoe de kerk hulp biedt aan mensen in nood.

Doel van het blad is om lezers te inspireren.

Rots

Wie de naam Petrus hoort, denkt al snel aan de volgeling van Jezus, de visser uit Galilea. Waartegen Jezus zei: “Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen.” Het tijdschrift draagt deze naam niet voor niets. De kerk lijkt wel wat op Petrus: sterk als een rots en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom is.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar. Een abonnement is gratis. Bekijk hier een eerste impressie van het blad: