Luisteren alleen nog via Internetverbinding.

SIKN heeft sinds december 2012 een eigen inbelnetwerk kunnen verzorgen voor kerken en luisteraars die nog niet de apparatuur op een internetverbinding konden of wilden aansluiten. Dit betreft het analoge inbellen met een KerkWebRadio. Op deze manier was het voor velen toch mogelijk om mee te blijven leven met de kerk en konden kerken zich gaan voorbereiden op het aansluiten van apparatuur op een Internetverbinding. Zoals al enkele jaren wordt aangegeven, zal analoge telefonie stoppen. Al geruime tijd zijn de diverse telecomproviders hun netwerken aan het digitaliseren en is men de analoge technologie aan het uit faseren.

Er is nu definitief bekend gemaakt dat het contract met onze telecomprovider voor analoge telefonie, níet wordt gecontinueerd. Dit houdt in dat ook sIKN het inbelnetwerk niet in stand kan houden. Enkele gemeenteleden luisteren inmiddels via een internetaansluiting.

Luisteraars die luisteren via een analoge aansluiting zijn inmiddels of zullen binnenkort benaderd worden door Klaas van Urk. We proberen een oplossing te vinden zodat er toch geluisterd kan worden naar de kerkdiensten.