De voorganger van vanochtend is:  Ds. Den Braanker

De organist vanmorgen is: Dré Kruizinga  

Volgende week zondag 17 oktober is er om  10.00 uur weer dienst.  De voorganger zal dan zijn: ds. P. A. den Braanker.                                          


Lied van de maand:

Voor de dienst zingen we het lied van de maand.   Voor de maand oktober is dit lied 716.


Collecte:

De collecte welke zal worden gehouden tijdens de dienst is bestemd voor het jeugdwerk en de uitgangscollecte is bestemd voor de instandhouding van de kerk in Dalen.


Groet van de Gemeente                                                            

De bloemen van de vorige week zijn gegaan naar: Fam. Turien in Coevorden  en een kaart is gezonden naar: Mevr. Stuy Dalerveensestraat 10, Dalen en Mevr. Van Oort aan de Voorkamp 8, ook in Dalen.


Autodienst                                                                                               

Degene die gebruik wenst te maken van   de autodienst, om de kerkdienst bij te kunnen wonen,  wordt verzocht om uiterlijk zaterdag voor de betreffende kerkdienst contact op te nemen met de chauffeur die vermeld staat bij de betreffende datum. I.v.m. de nog van kracht zijnde corona maatregelingen, is het dragen van een mondkapje tijdens de autorit nog verplicht.                                                                                            17 okt Hanneke Koops (tel. 06-48425561)        


Beheerder voor de Weme gezocht.                                                           

Wij zijn op zoek naar een beheerder voor de Weme. Tevens zoeken wij vrijwilligers die periodiek willen helpen de Weme schoon te maken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Geertje Goelema.  Telefoon: 06 40351860 of via het <contactmenu> op deze site.                   


Bijbels koken

Op vrijdag 15 oktober is er voor de eerste keer na anderhalf jaar weer “Bijbels Koken”.  Degenen die mee willen helpen met koken zijn om 15.00 uur welkom in de Weme.   Om 18.00 uur gaan we aan tafel.  Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden. In verband met het inkopen doen vragen wij u om zich van tevoren op te geven!  U kunt dit doen bij ds. Den Braanker of Jeannet Den Braanker.                      Mondeling, per telefoon 0524 551251 of via het <contactmenu> op deze site. U bent weer hartelijk welkom om mee te koken en/of te eten!


Kaartverkoop

Volgende week zondag 17 oktober is er weer kaartverkoop. U kunt dan weer kerstkaarten kopen.      


Project-Diaconie      

Elk jaar kiest de Diaconie een Project, die extra steun kan gebruiken.

Dit jaar in 2021, vanaf de Startzondag op 26 september, starten we hiermee.  Deze keer willen we geld inzamelen voor de projectgroep ‘Nei Naoberschap Dalen’. Het project duurt t/m de Oogstdienst op 7 november 2021. Bij de twee ingangen in de kerk, staan hiervoor de collectebussen.

Waar gaat het om bij Naoberschap?

Door de veranderingen in de maatschappij (terugtredende overheid, zorg die naar de gemeente gaat, vergrijzing) wordt het voor sommige inwoners steeds lastiger om zich hierin te redden.

Inwoners van Dalen blijven langer zelfstandig wonen, maar worden naarmate ze ouder worden minder mobiel. De afstand tot veel voorzieningen is soms groot. Dit kan onder meer eenzaamheid en/of sociaal isolement tot gevolg hebben.

Nei Naoberschap Dalen richt zich op alle huishoudens, die een hulpvraag hebben en in 1e instantie zelf geen middelen of sociaal netwerk hebben. Dit kan zowel voor jong als oud, alleenstaand of een gezin zijn.

Goed Naoberschap, burenhulp en omkijken naar elkaar, kan hier een goed antwoord op zijn.

Door en voor Dalenaren. Met elkaar voor elkaar!

Nei Naoberschap Dalen inventariseert de behoefte aan hulp en het aanbod van mensen, die als vrijwilliger hulp willen bieden. Op basis van aanmeldingen zal de hulpvraag gekoppeld worden aan een passende vrijwilliger.

Voorbeelden van Naoberschap:

– Hulp bij het boodschappen doen;

– Tijdelijk onderhoud van huis of tuin;

– Gezelschap bieden, samen activiteiten ondernemen;

– Hulp bij uitleg van regels van de Gemeente of andere instanties;

– Hulp bij invullen van formulieren;

– Ondersteuning van mantelzorgers;

– Vervoer naar arts/ziekenhuis;

– Hulp bieden bij het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen;

– Huiswerkondersteuning


Agenda

Do. 14 okt 14.30 uur.                     ds. P. A. den Braanker                                   Kerkdienst in Selkersgoorn                                   


Zo. 17 okt 10.00 uur.                  ds. P. A. den Braanker            Tevens kaartverkoop                                      


Zo. 24 okt 10.00 uur.                ds. P. A. den Braanker                                           


Zo. 31 okt 10.00 uur.               ds. Katerberg uit Borger                                       


Zo. 7 nov 10.00 uur.              ds. P. A. den Braanker                     Oogstdienst m.m.v.  Chr. Mannenkoor Stadskanaal