Online-kerstnachtviering op vrijdagavond 24 december

in de Dorpskerk van Dalen.

Aanvang 21.00 uur.

Ook in 2021 zal er, net als vorig jaar, geen normale kerstnachtdienst in Dalen zijn. Dit jaar kunt u een speciale Online-kerstnachtviering meebeleven in onze Dorpskerk van Dalen. In deze oude, karakteristieke en sfeervolle kerk zal worden meegewerkt door de bekende zandtovenaar Gert van der Vijver, een muziekgroep van De Breiberger Muzikanten en onze organist Jouke Hordijk. Voorganger zal zijn onze eigen predikant Ds. Peter Den Braanker.

Deze speciale kerstnachtviering is online rechtstreeks

 te zien op onze kerkwebsite

 via het menu <Kerkdiensten/Kerkdienst beluisteren/kijken>,

 of via  kerkomroep Nederland.

Deze dienst begint om 21.00 uur.

We nodigen iedereen van harte uit voor deze prachtige, ingetogen en sfeervolle online viering op kerstavond. De avond, vóór het feest van de geboorte van Jezus. Samen kunnen we genieten van de muziek, de inspirerende Zandstrooier en luisteren naar de woorden van het kerstevangelie. En ook al kunnen wij op deze avond elkaar niet ontmoeten, toch kunnen wij, ook online, de verbinding met elkaar voelen door de woorden, het gebed en het genieten van de (meezing) liederen. De meesten vanuit onze huizen en kamers of waar dan ook!

Hartelijk welkom aan alle Dalenaren en alle gasten
bij deze online-kerstnacht-viering vanuit de Dorpskerk in Dalen.

De Zandtovenaar

Wie De Zandtovenaar weleens aan het werk heeft gezien, kon zich verbazen over de vorm van kunst die Gert van der Vijver maakt. Met deze bijzondere kunstvorm vertelt hij een verhaal. De voorstellingen zijn iedere keer weer uniek.

De Zandtovenaar gooit en toont zand op een lichtbak, terwijl magische tekeningen verschijnen. Hij brengt zijn publiek in verwondering door hen te laten ervaren hoe bewegend zand kan zijn in een magisch schouwspel van licht en donker. Het verhaal van kerst in deze donkere tijd.

 

Wie is Gert van der Vijver.

In 2006 ontdekte Gert het zandschilderen. Hij was in Chicago met een aantal vrienden en collega’s en zag hier voor het eerst een zandkunstenaar aan het werk. Hij had geen idee hoe dit werkte en ging achteraf kijken. Toen bleek dat het zand was, wilde Gert dit dolgraag een keer zelf proberen. Als kind tekende hij graag en kon het goed. Hij droomde er toen van om van tekenen zijn beroep te maken.

Gert: “De rest is geschiedenis. Eind 2006 werd ik ontdekt door Robert Schinkel van productiebedrijf The Media Brothers. Eind 2007 zijn wij samen het televisieprogramma De Zandtovenaar gaan maken.”

Sindsdien is de carrière van Gert in een stroomversnelling gegaan en is hij te zien geweest in verschillende televisieprogramma’s. De naam De Zandtovenaar is blijven hangen. “Het is mystiek en magisch en past perfect bij wat ik doe.”