Welkom

Taize, zomaar een klein gehucht in de Bourgogne, in Frankrijk. Niet ver van Cluny en liggend op een steile heuvel, aan het dal van de rivier de Grosne. Het is wereldwijd bekend van de Kloostergemeenschap die jaarlijks vele duizenden jongeren, maar ook ouderen ontvangt, om samen gebedsvieringen te houden. Vieringen met veel stiltes, korte Bijbellezingen en ingetogen liederen die herhaald worden. Daarnaast is de ontmoeting heel belangrijk; de ontmoeting tussen heel verschillende mensen, uit veel verschillende landen met een ieder zijn eigen cultuur en eigen geloofsovertuiging. Samen de verbinding met elkaar zoeken en aandacht voor elkaar! In onderlinge gesprekken proberen elkaar te helpen, over geloofsvragen, of vragen over de zin van het leven. Dit allemaal in de ongecompliceerde gemeenschap van de broeders van Taizé.

 

Dalen, zomaar een kleine plaats in zuidoost Drenthe. Met in het midden van het dorp de oude Dorpskerk. Met regelmaat is hier een Taizéviering zoals, die ook in het dorp Taizé plaats vindt. Zondag de 20ste maart, is er weer een Taizé-viering in deze Dorpskerk van Dalen. In deze mediatieve dienst kun je op een andere wijze God zoeken en tot aanbidding en verstilling komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij het thema   ‘Het echte geluk is…’ deze keer centraal staat.

Ja, wat is geluk?

In deze Taizé-viering richten we ons, net als bij de broeders van Taizé,  op de innerlijke rust. Door het ritme van de gezangen, de momenten van rust en stilte én daarbij de korte teksten, ontstaat er een vrede waar ruimte is om bij God en jezelf te komen. Een moment van rust en bezinning in een ‘drukke’ wereld, waarin het lijkt of er daar voor het echte geluk geen tijd is. Ook kan men een waxinelichtje aansteken als teken van licht en verbondenheid.  Het zal een verstillend moment zijn, tijdens deze viering, in de eeuwenoude dorpskerk van Dalen.

Iedereen is van harte welkom!. Aanvang 19.00 uur