‘De heer is waarlijk opgestaan!’

Op deze Paasmorgen vieren wij met elkaar het feest van de opstanding van Jezus Christus. De nieuwe Paaskaars wordt aangestoken en we lezen het verhaal over de opstanding van Jezus. De voorganger van vanochtend is Ds. Peter den Braanker. M.m.v. organist Geert Meendering en Titus Troelstra, trompet. Het lied van deze maand is lied 395: 1 en 4.

Volgende week zondag 24 april is er weer dienst om 10.00 uur. Voorganger zal dan zijn: Ds. H Veltman uit Almelo.

Collectes:

Tijdens de dienst is er geen collecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen.  Het is een gezamenlijke collecte voor de kerk en de Diaconie. De Diaconie-collecte is deze week bestemd voor Werelddiaconaat Libanon. Per 1 mei kunt u in onze kerk, iedere eerste zondag van de maand, collectemunten kopen.  Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten vragen wij u zoveel mogelijk, middels deze collectemunten, uw gift te geven.                                                                               

Groet van de gemeente:                                                                               

De bloemen van vorige week zijn met een hartelijke groet gegaan naar: mevr. Bea Stuy, Dalerveensestraat, Dalen en een kaart is verzonden naar Egbert Maassen v d Brink, aan    de Wilgenstraat, ook in Dalen.

Zondagsschool:

Vandaag wordt, aan de Paaskaars, de kaars van de Zondagsschool aangestoken. Op de zondagen 24 april,   8 en 15 mei, is er weer zondagsschool in de Weme.  Alle kinderen zijn van harte welkom. Info over onze Zondagsschool: Tel. 0524-551251 of  mail: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl

Gedicht bij Pasen 2022:

‘Moed’

“Ik leerde dat moed niet                                        

de afwezigheid van angst is,                                                                                    maar de overwinning daarover.                                                            

Moedig zijn is niet degene die niet bang is,                                                 

maar diegene die de angst overwint”.             

Nelson Mandela

 

Nieuws/woorden – Protestantse Kerk Nederland:

De wereld staat in brand. We zien beelden van vermoorde mensen op straat, een onafzienbare stroom van vluchtelingen trekt over de wereld, de schepping kreunt en steunt. Het zijn dagen die ons op een indringende manier stilzetten bij de weg van Christus, omdat ze aansluiten bij de laatste week die Christus doorbracht in Jeruzalem. Het lijken twee gescheiden werelden. De tijd waarin we leven en alles wat zich daarin aan ons opdringt. En de wereld van het christelijk geloof, waarin we ons in stilte terugtrekken binnen de kerk om ons voor te bereiden op het Paasfeest.

Toch is die tegenstelling schijn. Christus komt juist midden in deze verwarde wereld en toont daarin Gods bewogenheid. Pasen. Het graf is leeg, Christus is opgestaan. Dwars door de dood heen horen we: het komt toch goed. Er is nieuw leven, nieuwe hoop. Lof zij Christus! Ds. Marco Batenburg

 

Agenda mei:

   1 mei 2022  10.00 uur Ds. Peter den Braanker

   8 mei 2022  10.00 uur Ds. Peter den Braanker

 15 mei 2022  10.00 uur Ds. Peter den Braanker

22  mei 2022  10.00 uur dhr. M Vos, Vriezenveen

29 mei 2022   10.00 uur Ds. H Veltman, Almelo

Zondagmorgen 15 mei 10.00 uur: