Het is vandaag Pinksteren. We vieren en herdenken op deze dag de uitstorting van de Heilige Geest. De voorganger in deze Pinksterdienst is Ds. P den Braanker en de organist vanochtend is Jan Dubbelhuis.         Lied van de maand   juni is:  Lied 700

Volgende week zondag 12 juni is het de zondag na Pinksteren, genoemd ‘Trinitatis’. In de Christelijke kerk vieren wij dan de dag van de Drie-éénheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De voorganger is Ds. Peter den Braanker. De dienst begint dan ook weer om tien uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen collecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor diaconie (Kerk in Actie, Zending Zuid-Afrika) én de kerk. Collectemunten zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen.    Tel. 0524 795028.  U kunt de munten contant betalen óf het bedrag later overmaken. Vandaag (eerste zondag v d maand), kunt u de ná de dienst ook collectemunten kopen in de consistoriekamer.


Autodienst:        

Zondag 12 juni Hanneke Koops – 06 48425561                


Feest van de Geest 2022:

Tijdens deze twee Pinksterdagen kunt u dit feest nog beleven in onze kerk. Het beleven van Kunst met het thema ‘In Vuur en Vlam’ wordt in onze kerk verzorgd door Marieke Reys –schilderijen en door Janny Scheerhoorn – keramiek. Onze kerk is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. (5 en 6 juni) Komt allen – Het is zeer zeker de moeite waard!

Bazaar/Rommelmarkt- inleveren goederen:

Zaterdag 11 juni. 9.30 uur/11.00 uur in De Weme


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag zijn gegaan naar: Mevr. Sjoukje de Ruiter uit Almelo en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar dhr. F Hoornstra, aan de Noordwijk in Dalen.


Kaartverkoop:

Zondag 11 juni  is er weer kaartverkoop, achter in de kerk. Van harte aanbevolen!


  • Credo: bij Pinksteren

Ik geloof in God, die een vader voor mij is,
en mij als een moeder kan troosten.

Ik geloof in God, die door zijn geest mij inspireert,
mij leert hoe ik mag zingen.

 Ik geloof in God,
die zijn zoon gaf en mij vergeving schenkt.

 Ik geloof in God, die vrede geeft,
licht der wereld wil zijn.

 Ik geloof in God, die geen oorlog wil,
er wil zijn voor het kwetsbare kind.

 Ik geloof in God, die mijn twijfel kent,
weet wie ik ben.

Ik geloof in God, die mij doorgrond,
weet wat ik nodig heb.             
 

 Bert van der Klis


Protestantse Kerk Nederland – Pinksteren:

Pinksteren is het wereldwijde begin van een gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen.  De PKN is een onderdeel van deze Christelijke gemeenschap:

Een vindplaats van geloof, hoop en liefde”.

Feiten en cijfers: De Protestantse Kerk in Nederland heeft 1.577.429 leden, verdeeld over 1521 gemeenten. De gemeenten van de Protestantse Kerk hebben samen 2.149 kerkgebouwen in eigendom, waarvan er 1.225 een monumentenstatus hebben.  (Bron: PKN-website)


 Agenda

Zondag 19 juni  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker  Heilig Avondmaal


Zondag 26 juni  –  10.00 uur

Dhr. A Metselaar uit Hoogeveen


Zondag 3 juli  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker