Het is de eerste zondag van de Oogstmaand augustus; dus deze morgen weer een nieuw  ‘Lied van de maand’. Het lied van de (oogst)maand augustus is lied 209  Heer Jezus, o Gij dageraad’. Predikant van deze ochtend is Ds. P den Braanker en Geert Meendering bespeelt het orgel. Na de dienst is iedereen van harte uitgenodigd om, achter in de kerk, ‘n bakkie koffie te komen drinken.

Volgende week zondag 14 augustus is er weer dienst in onze kerk. De voorganger is dan ook weer onze eigen predikant Ds. Den Braanker uit Dalen. De dienst begint dan ook weer om 10 uur.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Diaconie-Algemeen) én de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur én zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.  Vandaag is het de eerste zondag van de maand en kunt u de collectemunten, na de dienst, ook kopen in de consistoriekamer.


Oogstmaand:

Was der Frühling nicht säte,                           

 kann der Sommer nicht reifen,                            

 der Herbst nicht ernten,                                    

 der Winter nicht genießen.

.                           Johann Gottfried von Herder

Vertaling:                                                               

Wat de lente niet zaait, kan de zomer niet rijpen, de herfst niet oogsten, de winter niet genieten.


Onze kerk op de Zomeravondmarkt:

Komende woensdagavond 10 augustus is alweer de laatste Zomeravondmarkt in Dalen, waar ook weer onze Dorpskerk aan meewerkt. Nog één keer kunt u struinen op de rommelmarkt en bazaar én…. is er de traditionele en het zeer bekende ‘Rad van avontuur!’ Ook is er de allerlaatste mogelijkheid om onze heerlijke knieperties te kopen. Niet vergeten, want het is de laatste markt en…. op is op!                 *Iedereen is van harte  welkom in de Weme !


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor mevr. Tiny  Wilting, aan de Reindersdijk in Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar dhr. Jan Millekamp, aan de Wendakkers, ook in Dalen.


Jaarthema 2022-2023 ‘Aan tafel’:

 Aan tafel! Dat is het jaarthema 2022-2023 van de Protestantse Kerk Nederland voor het nieuwe kerkelijke seizoen. Het kerkelijk seizoen wat op Startzondag begint. Bij ons in Dalen is dat op 25 september 2022. Een jaar lang gaan gemeenten (vrijblijvend) aan de slag met het begrip maaltijd, wat heel breed kan zijn. Van spiritueel en bezinning over het Heilig Avondmaal tot b.v. het organiseren van een gemeentemaaltijd en het (praktisch) inzetten voor de voedselbank.


Kaartverkoop:

Vanmorgen heeft Henny Sibum de kaartentafel weer klaar staan. Er zijn weer mooie en nieuwe kaarten te koop. Van harte aanbevolen!


Autodienst:

Volgende week zondag 14 augustus wordt de autodienst verzorgd door Geertje Goelema. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag de zaterdag er voor, even bellen met Geertje: tel. 0524 550556


Kerk in Actie, a.s. zondag 14 augustus 2022:

Op het uitgestrekte platteland van Egypte is er heel veel armoede. Met een groot ontwikkelings-programma motiveert de Koptisch Orthodoxe kerk de dorpelingen om hun armoede zelf te lijf te gaan en te werken aan een betere toekomst. Kerk in Actie helpt hen daarbij! Deze Diaconie-collecte wordt van harte bij u aanbevolen!


 Agenda                                        

Zondag 21 augustus  –  10.00 uur

Ds. P den Braanker


Zondag 28 augustus  –  10.00 uur

Ds. E de Vries-Baarlink uit Coevorden