Vindplaats van  Geloof, hoop en liefde

Allemaal van harte welkom in deze vindplaats op de zondagmorgen, waarin voorgaat Ds. P den Braanker uit Dalen. De organist is wederom Geert Meendering uit Borger. Een speciaal welkom voor al onze (vakantie)gasten, of zoals wij in Dalen zeggen ‘Bliede daj d’r bint’. Na de dienst is iedereen van harte uitgenodigd om, achter in de kerk, ‘n bakkie koffie te komen drinken.

Voor de dienst zingen wij het Lied van de maand augustus: lied 209  Heer Jezus, o Gij dageraad’

Volgende week zondag 28 augustus gaat in onze kerk voor:  Ds. E de Vries-Baarlink uit Coevorden.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Diaconie-Algemeen) én voor onze kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en zijn op doordeweekse avonden verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. U kunt overmaken, of gelijk betalen.


Zomeravondmarkten 2022:

De zomeravondmarkten hier in Dalen zitten er weer op. Voor onze Daler Dorpskerk betekende dat er samen, door veel mensen ook heel veel werk is verzet.  De bazaar/rommelmarkt en rad van avontuur waren daarom zeer succesvol. Op de lekkere kniepertjes moeten we nu weer een heel jaar wachten.. of kan het misschien eerder?

Allemaal heel hartelijk bedankt voor het vele werk. Zonder de vrijwilligers is er geen markt!


Autodienst:

Volgende week zondag 28 augustus wordt de autodienst verzorgd door Henk Dekker uit Dalerveen.  Tel. 0524 223742


Vakantie:

Van maandag 22 aug. t/m zondag 11 sept. heeft onze predikant Ds. P den Braanker vakantie. Indien nodig kunt u altijd contact opnemen met onze voorzitter Hanneke Koops. Tel: 06 48425561  – koopshakstee@gmail.com


Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor mevr. G van Lennips, aan de Mars, Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. Busscher, In Wachtum.


Rode draad:

De één ziet het leven als een reis,

de ander heeft het over ’t lot.

Een ander zegt: het leven is gelijk een trein,

met het eindstation als slot.

 

Toch zijn er soms van die momenten,

dat het niet uitmaakt hoe je het ziet.

Het gaat dan om de rode draad in je leven,

want zonder die… kunnen wij niet!


Gelezen op de website van de PKN:

Wat zijn de taken van een diaken?

-Kort samen gevat-    De diaken heeft een belangrijke rol als voortrekker in de diaconale roeping van de gemeente. Die diaconale roeping kun je als volgt samenvatten: delen van wat de gemeente aan gaven geschonken is, helpen waar geen helper is en getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.


Agenda                                        

Zondag 4 september  –  10.00 uur

Ds. F de Boer-Knegt uit Dalen


Zondag 11 september  –  10.00 uur

Mevr. J Maatjes uit Oosterhesselen