Welkom allemaal in deze morgendienst , waarin voorgaat mevr. J Maatjes uit Oosterhesselen. De organist vanochtend is Bert van der Klis.

Voor de dienst zingen wij het lied van de maand. Voor september is dit Lied 843:  “Wat te kiezen, leven, dood, afgod geld, genadebrood?

Volgende week zondag 18 september vieren wij als gemeente gezamenlijk het Heilig Avondmaal. In deze viering van brood en wijn, gaat voor onze ‘eigen’ dominee Peter den Braanker.


Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Kerk in Actie – Noodhulp-Pakistan) en voor de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. U kunt  gelijk betalen, of later overmaken.


Kerk in Actie – Diaconiecollecte 11 sept:

Anders dan in de Zandloper staat vermeld, is de diaconie-collecte van vandaag bestemd voor de grote natuurramp in Pakistan. Grote tragische overstromingen hebben er voor gezorgd dat nu al meer dan 33 miljoen mensen zijn getroffen door de heftigste regens ooit. Een derde van het land staat onder water en van 1000 mensen is al  bekend dat ze zijn omgekomen. Het leed is onbeschrijfelijk en de nood is hoog. Kerk in Actie geeft via zusterorganisaties noodhulp. Een ‘Kerk in Actie-project’ die wij van harte ondersteunen.


Lezen is weten……

 “Bibliotheken herinneren ons er aan,     

dat de waarheid niet komt van degene  

 die het luidst roept, maar van diegene        

 die over de juiste informatie beschikt!”

    Barack Obama


Vakantie:

Van maandag 22 aug. t/m zondag 11 sept. heeft onze predikant Ds. P den Braanker vakantie. Vanaf morgen is onze dominee dus weer aanwezig in de pastorie. Voor contact kunt u bellen:  0524 551251


Startzondag > project Diaconie:

Duo-fietsen is plezier voor twee! Samen bewegen en genieten van de natuur én van het persoonlijke contact. Wat is dat mooi om dit in eigen dorp te doen, wanneer het ‘alleen-fietsen’ moeilijk wordt of niet meer mogelijk is. Dit Diaconieproject is vanaf  Startzondag 25 sept. t/m de Oogstdienst op zondag 6 november. Van harte aanbevolen!


Autodienst:

Volgende week zondag 18 september wordt de autodienst verzorgd door Kees Matthijsse uit Dalen. Graag (uiterlijk) een dag van te voren even een berichtje naar Kees.  Tel. 0524 550696


Aan Tafel – intekenlijst:

Nog twee weken te gaan en dan begint ons nieuwe winterseizoen met de traditionele Startzondag. Het thema van dit seizoen is  ‘Aan Tafel’.   Na de dienst op zondagmorgen 25 september gaan we met z’n allen ‘Aan Tafel’ in de Weme, waar een heerlijke lunch klaar staat. (soep met broodjes) De intekenlijst hiervoor ligt op de Avondmaalstafel. U bent allemaal van harte welkom!


Protestantse Kerk en de situatie in Ter Apel:

De situatie in het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel is al wekenlang in het nieuws. Mensen slapen buiten, ontvangen geen medische zorg en de procedures zijn onduidelijk. Alhoewel de Protestantse Kerk vindt dat de overheid de verantwoordelijkheid heeft om deze situatie op te lossen, wil de kerk ook helpen waar nodig! protestantsekerk.nl/thema/vluchtelingen/


 Groet van de gemeente:

De bloemen van vorige week zondag waren voor dhr. Roelof de Jonge, in de Selkersgoorn aan de Maandehof 41. Een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd aan mevr. Epping-Boesjes, ook in de Selkersgoorn – Maandehof 22 in Dalen.


    Agenda                                        

Zondag 25 september  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Startzondag!


Zondag 2 oktober  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Doopdienst