Welkom allemaal in deze morgendienst, waarin wij gezamenlijk het Heilig Avondmaal vieren. In deze viering van brood en wijn gaat voor onze eigen predikant Ds. Peter den Braanker. Het orgel op deze ochtend wordt bespeeld door Gea Wolters.

Jezus roept ons tot zijn tafel                                       

breed en wereldwijd gedekt,                                          

waar de kerk bezit haar aardse                            

 hemelse ontmoetingsplek.                                            

Deel dan brood en wijn, zijn lichaam,                           

 deel het lied van liefde weer,                                        

deel het feest voor heilige zondaars,                        

wees te gast bij God de Heer.

Voor het begin van de dienst zingen wij het lied  v d maand. Voor september is dit Lied 843:  “Wat te kiezen, leven, dood, afgod geld, genadebrood?”

Volgende week zondag 25 september is het Startzondag. De voorganger op die zondagmorgen is Ds. Peter den Braanker.  Na de dienst op zondagmorgen gaan we met z’n allen ‘Aan Tafel’ in de Weme, waar een heerlijke lunch klaar staat. (soep met broodjes) Tevens kunt u dan de nieuwe stoelen uitproberen.  De intekenlijst hiervoor ligt op de Avondmaalstafel. Iedereen is van harte welkom!


 Collectes:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Zendingscollecte Syrië)) en voor de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028. U kunt de munten dan  gelijk betalen, of later overmaken.


Groet van de gemeente:

Vorige week zondag waren de bloemen voor de fam. Millekamp aan de Wendakkers 32 in Dalen. Een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar mevr. D Hidding-Wesseling, aan de Schutselaan 28, in Coevorden.


Startzondag project Diaconie:

  • Stichting Duofietsen, werkgroep Dalen

Duo-fietsen is plezier voor twee! Samen bewegen en genieten van de natuur én van het persoonlijke contact. Wat is dat mooi om dit in eigen dorp te doen, wanneer het ‘alleen-fietsen’ moeilijk wordt of niet meer mogelijk is. Dit Diaconieproject begint volgende week op Startzondag 25 september en eindigt met de Oogstdienst op zondag 6 nov.  Van harte aanbevolen!


Autodienst:

Volgende week zondag 25 september wordt de autodienst verzorgd door Henk Dekker uit Dalerveen. Graag (uiterlijk) een dag van te voren even een berichtje naar Henk.  Tel. 0524 223742


Kaartverkoop:

Vandaag zondag 18 september heeft Hennie de kaartentafel weer klaargezet. Deze maandelijkse kaartverkoop is na de dienst, achter in de kerk.


 Elvis-dienst op zondag 23 oktober:

Een dienst die geheel in het teken staat over het verhaal en de muziek van Elvis Presley. De muziek-repetities in onze kerk van Dalen, zijn al in volle gang……


Kerk in Actie – Zendingscollecte 18 sept:

Door de jarenlange burgeroorlog moesten veel inwoners van Syrië vluchten en zijn er veel  religieuze gebouwen verwoest. De kerk in Syrië wil ondanks alles een baken van hoop blijven. Kerk in Actie ondersteunt hen bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentra, kortom bij het weer opbouwen van de kerkelijke en burgerlijke gemeenschappen. Van harte aanbevolen.


    Agenda                                        

Zondag 2 oktober  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Doopdienst


Zondag 9 oktober –  10.00 uur

Dhr. Vos uit Vriezenveen.