Wie was ook alweer Elvis Presley?

Thema:  ‘Verkeerde Beeldvorming’

Veel mensen kennen en herinneren zich Elvis als de zanger, uit de zestiger jaren, met zijn opzwepende ritmes en zijn leven wat gekenmerkt werd door seks, drugs en rock ’n roll, maar…. was dat ook zo?

Klopt het beeld wat wij van hem hebben?

Elvis Presley werd inderdaad the king of rock and roll genoemd. Zijn rockconcerten gaan voor altijd, als meest bekeken, de geschiedenis in. Het concert in Hawaii was een topper met miljarden kijkers over de wereld. Een groot artiest dus, maar wie was hij nu echt?

Wie was toch die jongen, die op 8 januari 1935 werd geboren in een kleine plaats in de staat Mississippi. Hij groeide daar in Tupelo op als een verlegen schooljongen, die gek was op de muziek. Vooral de Gospelmuziek, die hij al vanaf zijn tweede jaar hoorde in de lokale Pinkstergemeente, was zijn favoriete muziek. De liefde voor zijn familie en de Gospelmuziek waren toen de belangrijkste dingen in zijn leven……

Zondag 23 oktober, om 10.00 uur, is er in de Dorpskerk een Elvisdienst. Een dienst die in het teken staat van de mens Elvis Presley. Met veel Elvis-muziek door een speciaal gelegenheidskoor en div. muzikanten én met medewerking van Ds. F Omvlee uit Monnickendam, die heel veel kennis heeft over de muziek van Elvis en over zijn ‘echte leven’.

Iedereen, die hier nieuwsgierig naar is en dit Elvisverhaal met zijn muziek wil (mee)beleven, is van harte welkom.