Welkom allemaal in onze Dorpskerk van Dalen. De heer M. Vos uit het Overijsselse Vriezenveen  is vanmorgen onze voorganger.  De gemeentezang wordt deze zondagochtend begeleid door organist Bert van der Klis.

Voor de dienst zingen wij het lied  van de maand. Voor oktober is dit  Lied 8a: 1, 2, 3 en 4   “Heer, onze Heer, hoe heerlijk is uw naam”

Volgende week zondag 16 oktober gaat onze eigen predikant Ds. Peter den Braanker voor. In de Selkersgoorn is er a.s. donderdag 13 okt weer een dienst. Ook daar gaat voor Ds. Peter den Braanker.


Collectes op 9 oktober:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (PKN Missionair werk)) én voor de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028


Autodienst:

 Volgende week zondag 16 oktober 2022  is Kees Matthijsse de chauffeur van de autodienst. Kees, graag van tevoren even bellen: 0524 550696


Aan tafel: Bijbels koken. 

Op zaterdag 22 oktober gaan we voor het eerst in het nieuwe seizoen weer samen ‘Aan Tafel’. Degenen die mee willen helpen met koken, zijn om drie uur van harte welkom. Om zes uur gaan dan we dan met z’n allen aan tafel. Opgave bij Jeannet, tel. 0524 551251 of aanmelding via de intekenlijst op de Avondmaalstafel in de kerk.


 Elvis-dienst op zondag 23 oktober:

Een dienst die geheel in het teken staat over het leven… én de muziek van Elvis Presley. De muziek is van de gelegenheidsband de ‘Elvismuziekgroep’ uit Dalen, Aalden, Gees en Sleen. M.m.v. Ds. Fred Omvlee, Monnickendam.


Zondagsschool in oktober:

 De zondagen 16 en 30 oktober is er weer zondagsschool in de Weme. Alle kinderen zijn hierbij van harte welkom! Vorige week zondag         2 okt. was er de doopdienst van Marit en Lucas Joan. Veel kinderen gingen na het dopen mee naar de zondagsschool in de Weme. Het was een prachtige dienst!


Startzondag project Diaconie:

Vanaf Startzondag staan er iedere zondag de collectebussen voor het diaconieproject van 2022: ‘Stichting Duofietsen’ – werkgroep Dalen’. Dit project duurt t/m de Oogstdienst van 6 nov. 2022 Een project in eigen dorp!  Van harte aanbevolen!


De Zandloper:

-Rectificatie- Even een aandachtspuntje: nog niet iedereen die de Zandloper ontvangt heeft het abonnementsgeld betaald. Zou u willen kijken of u dit heeft voldaan? De kosten voor een jaarabonnement zijn € 15,- Mocht u de Zandloper niet meer willen ontvangen dan horen wij dat ook graag. U kunt dit doorgeven aan Ingrid Veenendaal, E-mail: ingridbaard@gmail.com


Kaartenverkoop

Volgende week zondag 16 oktober is er weer de maandelijkse kaartverkoop (na de dienst), achterin  de kerk. Hennie Sibum heeft dan de  Kerstkaarten weer op de tafel! Van harte aanbevolen!


Groet van de gemeente:

Vorige week zondag waren de bloemen voor Geesje Smit aan de Grondzeiler 9 in Dalen. Een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar dhr. en mevr. Keuper aan de Iemakkerssteeg 4, Dalen.


 Agenda                                        

Zondag 23 oktober  –  10.00 uur   Elvisdienst

Ds. Fred Omvlee uit Monnickendam


Zondag 30 oktober – 10.00 uur

Ds. H Jumelet uit Erica