Vandaag is het alweer de 41ste zondag van dit jaar. Het is ook de laatste dag van het Loofhuttenfeest. Het Loofhuttenfeest (‘Soekot’ in het Hebreeuws) is een feest van zeven dagen waarin de joden terugdenken aan de tijd waarin het volk Israël op weg was naar het beloofde land Kanaän. Soekot is een vreugdevol feest waarbij de joden ook vieren dat, de laatste oogst is binnengehaald. Allemaal welkom op deze feestdag in onze Dorpskerk van Dalen, waarin vanmorgen Ds. Peter den Braanker voor gaat. Dré Kruizenga bespeelt deze ochtend het orgel.

Voor de dienst zingen wij het lied  van de maand. Voor de maand oktober is dit Lied 8a: 1, 2, 3 en 4  “Heer, onze Heer, hoe heerlijk is uw naam”

Volgende week zondag 23 oktober is er een ontroerende en swingende kerkdienst rond het leven, talent, tragiek en geloof van Elvis Presley. Het is dit jaar 45 jaar geleden dat the King of Rock ‘n’ Roll overleed, maar hij inspireert nog steeds. Dominee Fred Omvlee is Elvis fan en leidt ons langs de levenslessen en gospels van Elvis. ‘Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’, is het evangelie in een notedop. Dat is Amazing Grace’. M.m.v. het Elvis Gelegenheidskoor uit Dalen, Aalden, Gees en Sleen.  De voorganger is Ds. Fred Omvlee uit Monnickendam.


Collectes op 16 oktober:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte, maar bij de uitgangen staan collecteschalen, voor de diaconie (Kerk in Actie-Zending Indonesië)) én voor de kerk. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028


Autodienst:

Volgende week zondag 23 oktober 2022  is Henk Dekker de chauffeur van de autodienst. Henk, wel graag van tevoren even bellen: 0524 223742


Groet van de gemeente:

Vorige week zondag waren de bloemen voor mevr.   D. Meijer aan de Luunkamp in Dalen.  Een kaart met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar dhr. R. Lamberts aan de Stationsstraat, ook in Dalen.


Zondagsschool in oktober:

Vandaag 16 en zondag 30 oktober is er zondagsschool in de Weme Alle kinderen zijn van harte welkom. Zegt het voort! Zegt het voort!


Aan ‘Tafel’: 

Op zaterdag 22 oktober gaan we weer samen ‘Aan Tafel’ in de Weme. Degenen die mee willen helpen met koken, zijn om 3 uur van harte welkom. Om 6 uur gaan we dan met z’n allen aan tafel. Opgave bij Jeannet den Braanker, tel. 0524 551251 of via de intekenlijst op de Avondmaalstafel in de kerk.

Iedereen is van harte welkom.


Wereldvoedseldag. World Food Day.

Deze dag (jaarlijks op 16 okt.) op initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO ( Food and Agricultural Organisation) van de Verenigde Naties, brengt tot uiting dat de aarde ruim voldoende voedsel voortbrengt om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Een dag om over na te denken!!


Startzondag project Diaconie:

Vanaf Startzondag staan er iedere zondag de collectebussen voor het diaconieproject van 2022: ‘Stichting Duofietsen’ – werkgroep Dalen’. Dit project duurt t/m de Oogstdienst van 6 nov. 2022 Een project in eigen dorp!  Van harte aanbevolen!


Kaartenverkoop:

Vandaag op, zondag 16 oktober, is er weer de maandelijkse kaartverkoop (na de dienst), achterin de kerk. Deze keer met prachtig mooie kerstkaarten.  Van harte aanbevolen!


 Agenda                                        

Zondag 30 oktober – 10.00 uur

Ds. H Jumelet uit Erica


Zondag 6 november   10.00 uur Oogstdienst

Ds. Peter den Braanker

m.m.v. Christelijk Mannenkoor Stadskanaal.