Allemaal van harte welkom op deze zondagmorgen vóór Hervormingsdag. Op die dag kwam Maarten Luther in opstand tegen de misstanden in de kerk en  als protest spijkerde hij toen op 31 oktober 1517  zijn 95 stellingen tegen de kerkdeur in Wittenberg. De voorganger, op deze historische dag, is vanochtend  Ds. H Jumelet uit Erica. De organist van vandaag is Jouke Hordijk uit Sleen. Lied  van de maand is Lied 8a: 1, 2, 3 en 4  “Heer, onze Heer, hoe heerlijk is uw naam”

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken en elkaar te ontmoeten en na te praten.

Dienst volgende week zondag:

Op zondag 6 november is het de Oogstdienst van dit jaar. In de Oogstdienst danken we voor alles wat wij het afgelopen jaar mochten ontvangen. In deze dankdienst gaat voor Ds. Peter den Braanker en er is medewerking van het  Christelijk Mannenkoor Stadskanaal o.l.v. dirigent Harold Kooij en organist Ronald Knol. Allemaal van harte welkom.


 De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Protestantse jongeren) én voor de kerk. En natuurlijk de Collectebussen voor het Diaconieproject. Collectemunten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028   Volgende week zondag 6 november is het alweer de eerste zondag van de maand; u kunt de munten dan óók, na de dienst, kopen in de consistorie.


Startzondag project Diaconie:

Vanaf Startzondag staan er iedere zondag de collectebussen voor het diaconieproject van 2022: ‘Stichting Duofietsen’ – Werkgroep Dalen’. Dit diaconieproject duurt t/m de Oogstdienst van 6 nov. 2022.  Een project in eigen dorp!  Van harte aanbevolen!


Zondagsschool in oktober:

Vandaag zondag 30 oktober, is er zondagsschool in de Weme. In november zijn de data 13 en 27 nov. en in december op zondag 11 december. Alle kinderen (ook vriend-en vriendinnetjes) zijn van harte welkom.


Groet van de gemeente:

Vorige week zondag 23 oktober (de Elvisdienst) waren, als dank voor haar inzet, de bloemen voor Karin Heeling uit Sleen. Karin was onze enthousiaste dirigente van de Elvismuziekgroep. Een gelegenheidsformatie, van zangers, zangeressen en muzikanten uit Dalen, Gees, Aalden en Sleen. De dienst was zeer geslaagd!


Voedselbank Zuid Oost Drenthe:

De totale collecte van vorige week zondag 23 oktober tijdens de Elvisdienst, is gegaan naar de Voedselbank.  Er is vanwege de energiecrisis en de inflatie meer   vraag naar voedselpakketten dan ooit. De situatie is nu al kritiek bij de Voedselbank en dan moet de winter nog komen. De collecte bedroeg € 364,27


Autodienst:

Volgende week zondag 6 november, voor de Oogstdienst,  heeft Geertje Goelema autodienst. Graag uiterlijk de zaterdag, voor de dienst, even  bellen met Geertje. Tel. 0524 550 556


Kan het niet alleen: 

Ik kan het donker verlichten

kan jou leiden door de nacht

en ik kan mezelf overwinnen

beter worden dan ik dacht

 

Ik kan de zwaarte van je schouders laten vallen

en tegen de verdrukking in

dwars door alles heen

De hemel op aarde laten zien

 

En ik kan de tijd laten stilstaan

kan verliezen en doorgaan

met vallen en opstaan

Van voor af aan beginnen

Maar, ik kan het niet alleen             Stef Bos


Agenda                              

Zondag 13 november – 10.00 uur

Voorganger: Ds. P den Braanker

Viering Heilig Avondmaal


Zondag 20 november – 10.00 uur

Voorganger: Ds. P den Braanker

Laatste zondag kerkelijk jaar