Allemaal welkom op deze zondagmorgen in onze Dorpskerk van Dalen. Het is een bijzondere dienst vandaag; iedereen krijgt een uitnodiging om met elkaar Aan Tafel te gaan en mee te vieren het feest van brood en wijn. De voorganger in deze Avondmaalsdienst is Ds. Peter den Braanker en Geert Meendering bespeelt deze morgen het orgel. In onze Dorpskerk van Dalen hebben wij tijdens het Avondmaal een lopende viering. Het lied van de maand is in de maand november: Lied 737 : 1, 2, 3, 4 en 5     ‘Jeruzalem, mijn vaderstad’.

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken en elkaar te ontmoeten en na te praten.

Dienst volgende week zondag:

Op zondag 20 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Wij herdenken in de kerkdienst van die morgen, de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Het is vooral een zondagmorgen waar naast de woorden gemis en rouw, ook de woorden hoop, troost en vertrouwen centraal staan. De voorganger is Ds. Peter den Braanker.


De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Kerk in Actie – Zending Zambia) én voor de kerk. Collecte-munten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


Autodienst:

Volgende week zondag 20 november, op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, heeft Henk Dekker autodienst.  Graag uiterlijk de zaterdag, voor de dienst, even bellen met Henk. Tel. 0524 223742


Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 6 november zijn met, een groet van de gemeente, de bloemen gebracht bij mevr. G Assen aan de Wendakkers 28 in Dalen en een kaart is verstuurd aan mevr. A Coenraadts, Burgemeester Fonteinstraat 36, ook in Dalen.


Taizéviering Zondagavond 11 december 2022.

Op de avond van de derde Advent is er weer een Taizéviering in de kerk van Dalen. De essentie van deze viering, ‘in deze tijd van verwachting’ is rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken en te danken voor wat geschonken is. Taizé is ook het vieren van de ontmoeting met elkaar. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in deze stille en ingetogen Taizéviering. Een moment van rust en bezinning in de wereld van alle dag. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 19.00 uur.


Zondagsschool in november:

Vandaag is er zondagsschool én 27 november is er ook weer zondagsschool. De Zondagsschool is in de Weme, Hoofdstraat 24 en begint om 10 uur. Alle kinderen zijn dan van harte welkom.


Spreuk van 13 november:

Als de liefde niet bestond, zou het strand de zee verlaten; ze hadden niets meer te bepraten.

De zon zou niet langer stralen en de wind zal niet meer ademhalen, wanneer de liefde niet meer bestond.

                                                           Toon Hermans


Bijbels koken:

Op donderdag 24 november is er weer “Bijbels Koken”. We hopen dat we u weer kunnen verwelkomen en als vanouds een gezellige en smaakvolle maaltijd zullen hebben. Degene die mee wil helpen met koken is om 15.00 uur welkom in de Weme. Om 18.00 uur gaan we aan tafel. Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden.

In verband met het inkopen doen vragen wij u om zich van tevoren op te geven! U kunt dit doen bij mij of bij Jeannet. Mondeling, per telefoon Tel. 551251 of e-mail: den.braanker.pa@kpnmail.nl. Er komt ook weer een intekenlijst in de kerk te liggen. U bent van harte welkom om mee te koken en/of te eten!


Agenda                              

Zondag 27 november – 10.00 uur

Ds. L van der Veer Oosterhesselen  Eerste Advent


Zondag 4 december – 10.00 uur

Ds. P den Braanker  Tweede advent


Donderdag 8 december – 14.30 uur

Dienst in de Selkersgoorn


Zondag 11 december – 10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Derde Advent      

Doopdienst van Jagger Laisina