‘Gedachteniszondag’

Het einde van jouw leven

is nog niet het einde van mijn leven met jou

Het einde van jou aan te raken,

betekent nog niet, dat jij me niet meer raakt.

Het einde van het leven, is nog niet het einde

van het geleefde en het geleden geleefde.

We gaan wel verder,

maar we gaan niet zonder jou.

Je blijft in ons geheugen, in onze verhalen.

Ik ben mezelf niet, ondenkbaar zonder jou.

Ik spreek nog met je en jij antwoordt me nog

Al weet ik niet of jij dat weet

maar ik hoop het, dat jij ergens nog

een oogje in het zeil houdt

Zodat ik verder kan.

Marinus van den Berg

 

Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar worden   de mensen uit onze gemeente voorgelezen, die het afgelopen jaar zijn overleden. Na het noemen van de naam wordt er een kaars aangestoken en daarna is er voor iedereen in de kerk gelegenheid om, als teken     van verbondenheid, een kaarsje aan te steken.

Het lied van de maand  is in de maand november: Lied 737 : 1, 2, 3, 4 en 5  ‘Jeruzalem, mijn vaderstad’.

* Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


Dienst volgende week zondag:

 Op zondag 27 november is het de Eerste Advent. Het is de tijd van verwachting; op weg naar het Kerstfeest.    De voorganger is Ds. L van der Veer uit Oosterhesselen.


De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (PKN 2022-Pastoraat) én voor de kerk. Collecte-munten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


Taizéviering Zondagavond 11 december 2022:

Op de avond van de derde Advent is er weer een Taizéviering in de kerk van Dalen. De essentie van deze viering, ‘in deze tijd van verwachting’ is rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken   en te danken voor wat geschonken is. Taizé is ook het vieren van de ontmoeting met elkaar. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in deze stille en ingetogen Taizéviering.. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 19.00 uur.


Bijbels koken:

Op donderdag 24 november is er weer “Bijbels Koken”. We hopen dat we u weer kunnen verwelkomen en als vanouds een gezellige en smaakvolle maaltijd zullen hebben. Degene die mee wil helpen met koken is om 15.00 uur welkom in de Weme. Om 18.00 uur gaan     we aan tafel. Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden. In verband met het inkopen doen vragen wij u om zich van tevoren op te geven! U kunt   dit doen bij mij of bij Jeannet. Mondeling, per telefoon Tel. 551251 of e-mail: den.braanker.pa@kpnmail.nl.  Er komt ook weer een intekenlijst in de kerk te liggen.


Een groet van de gemeente:

Vorige week, zondag 13 november, zijn met een groet van de gemeente, de bloemen gebracht bij mevr. G Benting-Weiden, aan de Meulenhof 29 in Dalen en een kaart is verstuurd aan fam. Keen, Torenes 32 in Borger.


 Zondagsschool in november:

 Ook op zondag 27 november is er weer zondagsschool  in de Weme, aan de Hoofdstraat 24 en begint dan om  10 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom!


Actie kerkbalans – december 2022, meer info volgt!


 Agenda                              

Zondag 4 december – 10.00 uur

Ds. P den Braanker  Tweede advent


Donderdag 8 december – 14.30 uur

Dienst in de Selkersgoorn


Zondag 11 december – 10.00 uur

Ds. Peter den Braanker  Derde Advent       

Doopdienst van Jagger Laisina