Vandaag vieren wij het feest van de geboorte van Jezus de zoon van God. In deze feestelijke dienst, op de Eerste kerstdag, gaat onze eigen dominee Peter den Braanker voor. Muzikale medewerking is van Geert Meendering, orgel en Greetje Pos, dwarsfluit.

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar te ontmoeten en om even na te praten.


Diensten volgende week zondag:

Op Oudejaarsdag 31 dec. en op zondag 1 jan. 2023 zijn er geen diensten in onze Dorpskerk van Dalen.


De Collectes van deze zondag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Collecte-munten hebben de voorkeur. Verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


VREDE

Even rust

even vrede

Geen gevechten

geen ruimte voor haat

Alleen liefde mag bestaan

vrede is zo fragiel, zo breekbaar

als kerstballen, een tikje én ze barsten

Door alle lichtjes, alle warmte en liefde,

lijkt al het leed en pijn in de wereld te vervagen.

Kerstmis laat mensen alle pijn even doen vergeten

Bewaar de vrede

bewaar de rust

Geef het door

geef en deel


Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 18 december, waren de bloemen voor mevr. Tj. van Oort, aan de Voorkamp 8 in Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar  mevr. D Hoving, Koematen 10 in Wachtum..


Zondagsschool:

Vandaag, eerste kerstdag willen we met alle kinderen beginnen in de kerk. Later in de dienst vieren wij het feest van Kerst verder in de Weme. Voor drinken met ‘iets erbij’ wordt, net zoals anders, gezorgd. Alle kinderen in de kerk zijn hierbij ook uitgenodigd!


Autodienst:

 Over twee weken, zondag de 8ste januari 2023 is de chauffeur van de autodienst Henk Dekker. Graag van te voren even bellen met Henk: Tel. 0524 223742


Alles wat ademt:

Vrede is ver, verder dan ooit,
zo dicht bij huis rusten de wapens nooit.
Wat heeft de angst met ons gedaan?
laat alles wat ademt in vrede bestaan
Leer, nu of nooit, samen te gaan,
hoe vreemd ook de taal, je kunt hem verstaan!                                          Laat alles wat ademt in vrede bestaan.   
Rob de Nijs


Diaconie collecte uitgelicht:

Vluchtelingenkinderen in Griekenland (én inmiddels ook in Nederland) maken mee wat geen enkel kind zou mogen meemaken, omdat ze nergens in Europa welkom zijn. Wij gunnen hen een beter leven! Vandaag, op de kerstmorgen 25 december extra aandacht voor kinderen in de


Nieuwjaarsreceptie 11 januari 2023:

Uitnodiging voor de Nieuwjaarsreceptie op woensdag 11 januari 2023 in de Weme. Aanvang 20.00 uur. We kunnen elkaar dan de hand schudden, terugkijken op 2022 én….. natuurlijk kijken we ook vooruit naar 2023. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.   U bent allemaal van harte welkom.


Agenda                              

Zondag 8 januari  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker     


Zondag 15 januari  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker

m.m.v. Ichtuskoor Emmen