Voel u welkom op deze zondag tussen de ‘Oranjeweek en de week van het herdenken én vrijheid vieren. Een week die bij veel mensen herinneringen en verdriet oproept, maar daarnaast ook de vreugde van de bevrijding. 5 mei blijft een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren, dat vrijheid kwetsbaar en niet vanzelfsprekend is. Een dag om te vieren!

De zondag van vandaag is ‘Zondag-Jubilate, wat betekent: “Jubelt, juicht!”  en is de vierde zondag van Pasen. In deze dienst gaat voor Ds. L. van der Veer uit Oosterhesselen. Achter de toetsen van het orgel zit vandaag Jouke Hordijk uit Sleen.

Het lied van de maand april,  is Lied: 623: 1, 2, en 9            ‘O hart, spring op vol vreugde, want dit is ongehoord”

Na de dienst, is er achter in de kerk, gelegenheid om met elkaar een bakkie koffie of thee te drinken. Elkaar te ontmoeten en weer even bij te praten.

Iedereen is van harte welkom!


-Dienst volgende week zondag:

Aanstaande zondag 7 mei is er in onze Dorpskerk van Dalen weer dienst. In deze dienst gaat voor onze eigen dominee Peter den Braanker. De organist is die morgen Geert Meendering uit Borger.


-De Collectes van vandaag:

 Tijdens de dienst van vanmorgen is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar aan de Meester Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028  U kunt contant betalen of het bedrag later over te maken. Volgende week zondag 7 mei, is het weer de eerste zondag van de maand. U kunt de collectemunten dan ook, na de dienst, kopen in de consistoriekamer van de kerk.


-Kliederkerk Dalen:

Kliederkerk is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Allemaal van harte welkom!

De volgende Kliederkerk is op zondag 14 mei a.s. Iedere tweede zondag van de maand is er de Kliederkerk in de Weme. Hoofdstraat 24 Dalen.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week, zondag 23 april, waren de bloemen voor de dhr. Baarslag Veenhuizerweg 4, Dalen. En een kaart, met groet van onze gemeente, is verstuurd naar Laura Snippe aan de Veenhuizerweg 2, Dalen.


 -Autodienst:

Volgende week zondag  7 mei 2023, heeft Henk Dekker weer autodienst. Wilt u graag naar de kerk, of weet u mensen die ook de kerkdienst in onze Dorpskerk willen meebeleven, maar zelf niet in de gelegenheid zijn om te gaan, dan kunt u bellen met Henk. Henk haalt u dan graag zondags voor de dienst bij u thuis op. Bellen uiterlijk de zaterdagavond voor de dienst: 0524 223742


-Om alvast in de agenda te zetten:

 Deze zomer zijn er weer de zomeravondmarkten in Dalen. Als Dorpskerk van Dalen zijn wij ook weer van plan om deel te nemen met de traditionele bazaar in én rond de Weme. Om dit alles mogelijk te maken hebben we nog weer verkoopbare spulletjes nodig o.a. Boeken, speelgoed en huishoudelijke artikelen. GEEN  meubilair, kleding en elektrische apparatuur.  Verzoek om spullen verpakt in dozen aan te leveren.  U kunt deze inbrengen in de Weme, Hoofdstraat 24, Dalen,  op: Zaterdag 20 mei vanaf 10:uur tot 12:00 uur en op Zaterdag 10 juni vanaf 10:uur tot 12 :00 uur.

*Meer informatie in de Zandloper én op de Kerkwebsite.


-Vrijheid:

Omdat er ooit een mens was, die de wereld om zich heen zag, in een tijd van oorlog én van waanzin

De ogen niet kon sluiten, voor geweld en onderdrukking en opstond tegen onrecht

en het leven heeft gegeven, in een ongelijk gevecht.

Daarom zijn wij vrij, vrij om te bewegen

Vrij om zelf te kiezen, waarvoor wij willen leven

Vrij om weg te gaan, vrij om hier te blijven

Vrij om wat dan ook, te zeggen of te schrijven

 

Naar: Daarom zijn wij vrij. Stef Bos


Agenda

Zondag 14 mei  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker.


Zondag 21 mei  –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo.