De Weme, is ons gemeente of verenigingsgebouw behorende bij onze kerk hier in Dalen. Het gebouw staat schuin tegenover de kerk aan de Hoofdstraat en grenst aan de pastorie.  Eigenlijk wel heel logisch natuurlijk, want Weme of Weem betekent letterlijk dan ook pastorie. In veel plaatsen, met name in het noorden, was de pastorie vaak bekend onder de naam De Weme. Heel vroeger sprak men van Wheem, wanneer de pastorie een onderdeel was van een kleine boerderij; ook de dominee of pastoor, waren in die tijd vaak arm en hielden er daarom vaak een kleine boerderij  op na.

 

Entree De Weme

                                                Entree De Weme

 

Bij ons in Dalen, is De Weme gebouwd op de plek van het voormalige jeugdgebouw. Op 18 november 1989 is het gebouw toen feestelijk geopend, dus al meer dan 25 jaar vinden er hier tal van gemeentelijke activiteiten plaats. Uiteraard de kerkenraadsvergaderingen, de gemeenteavonden en andere gemeenschappelijke activiteiten van de kerk. Ook de condoleances, na een rouwdienst, vinden vaak in De Weme plaats.

Ook is het gebouw te huur voor vergaderingen en/of cursussen.

Een paar jaar geleden is het gehele gebouw gerenoveerd en aan de eisen van de huidige tijd aangepast. Er is een moderne keuken, met vele mogelijkheden.

Beheer De Weme:

De Weme wordt met name gebruikt voor kerkelijke activiteiten zoals de Kerkenraadsvergaderingen en Bijbels koken, stampottenbuffet en verdere gemeenschappelijke activiteiten. Maar ook verenigingen kunnen gebruik maken van De Weme, voor bijvoorbeeld vergaderingen of bijeenkomsten. Voor verjaardagen in kleine kring is De Weme  ook uitermate geschikt. Voor condoleances, na een rouwdienst, wordt geregeld gebruikt gemaakt van De Weme. U ziet dat de Weme een veelzijdige accommodatie is voor vele doeleinden.

  • Meer informatie over De Weme bij Geertje Goelema 06 40351860