( de recentste datum en nieuws staat bovenaan! )

KLIEDERKERK

5 april 2024

De vorige keer was het thema ‘De weduwe van Sarefat’, een verhaal uit 1 Koningen 17. Een vrouw die haast niets (meer) had en toch deelde. Door dat delen kreeg ze meer terug dan ze eerst had. Hoe vindt jij het om iets te delen?

We speelden ‘ren je rijk’, hierbij kwam je de geldwolf tegen. Hoeveel munten neem je mee, hoe verdeel je het onderling om te zorgen dat de geldwolf niet alles af kan pakken? Vol enthousiasme renden we de zaal van De Weme door of speelden we de geldwolf.

We hoorden over mensen die muziekinstrumenten hadden gemaakt van afval. Ook wij mochten iets moois maken uit afval, om weg te geven aan een ander; speelgoed, een muziekinstrument, enz.

Bij de aandachtsmuur was de vraag: Wat raakt jou in het verschil van arm en rijk? Wat zou jij doen als je geen geld had om eten/drinken te kopen?

De volgende kliederkerken zijn op 14 april, 12 mei (Moederdag en laatste dag meivakantie én dus kliederkerk, topdag!) en 9 juni.  Plaats: De Weme, van 10 tot 12 uur.

Oproep

We hebben al 1 heerlijk zitkussen gekregen en zouden er graag nog een paar bij willen hebben voor een chillhoek. Wie heeft er thuis een zitkussen die niet gebruikt wordt? Verder zoeken we iemand die soms kan helpen tijdens een kliederkerk. Meld je aan :-). We horen het graag.

Groetjes Nikki en Esther

jeugd@dorpskerkdalen.nl of tel. 06-14938827


KLIEDERKERK ( de recentste datum en nieuws staat bovenaan! )

14 januari

Driekoningen wordt op sommige plaatsen gevierd op 6 januari. Wij hadden het deze ochtend over de wijzen uit het oosten. Cryptisch was het vraagstuk: wat hebben de lange vingers en het schoolkrijt te maken met het thema van vandaag? Samen kwamen we op mooie ideeën. Waren het nu koningen, wijzen, astrologen. In ieder geval: sterren konden we knutselen!

De wijzen uit het oosten zijn vreemden uit een ver land. Zij zijn een paar van de eerste mensen die bij Jezus komen. Dit laat zien dat Jezus met Kerst voor iedereen gekomen is. Bij hem is iedereen welkom! Ken jij mensen uit andere landen die in Jezus geloven?

Nieuwe dominee

Voor dominee de Buck maakten we gezamenlijk, oud en jong, een cadeau. Maar wat; dat moet natuurlijk nog een verrassing blijven. We geven het op 11 februari bij de intrededienst. Deze ochtend is er hierom geen kliederkerk.

Kussens

Voor gebruik in De Weme zoeken we nog kussens (niet voor je bed), waarmee we op de grond een chillhoek kunnen maken. Wie heeft er thuis zitkussens die niet gebruikt worden? We horen het graag.


Volgende Kliederkerk:

  • 11 februari is er GEEN kliederkerk i.v.m. de intrededienst van onze nieuwe dominee
  • 10 maart is er weer KLiederkerk. Kom jij/u ook? Welkom allemaal!

Helpen?

Voor 1 keertje helpen of bij gelegenheid? Van harte welkom. Om je daarvoor aan te melden: bel, sms of mail ons.

Groetjes Nikki, Irene en Esther

jeugd@dorpskerkdalen.nl of tel. 06-14938827


Op 14 januari 2024 is er om 10.00 uur weer kliederkerk. Voor jong en oud! Ben jij er ook bij?

In februari is er geen Kliederkerk i.v.m. de intrededienst van ds. De Buck.


Kliederkerk december 2023

( de recentste datum en nieuws staat bovenaan! )

Afgelopen 10 december was er weer Kliederkerk. Het thema was deze keer het kerstverhaal.  Op deze tweede adventszondag speelden op de achtergrond al de bekendste christelijke kerstliedjes. We konden een kerststal bouwen van karton of in het klein van snoep. Er was een tafel waar we een kerstbal konden maken van cd’s en een tafel voor het versieren van een geboortekaartje voor Jezus. Er waren ook verkleedkleren die bij het kerstverhaal paste. We hebben ons allemaal verkleed als iemand uit de kerststal. Jozef en Maria waren er, wijzen, herders, engelen, een os en zelfs een baby Jezus.

Tot slot hebben we samen het kerstverhaal gelezen. Het verhaal ging natuurlijk over goed nieuws, dus dat riepen we dan elke keer enthousiast mee. Het was een gezellige ochtend waarin we samen hebben gevierd dat Jezus is geboren!

Fijne dagen namens de kliederkerk!


Kliederkerk november 2023

zondag 12 november 2023:

Het was weer erg gezellig. Met als thema ´huis op de rots´ werd er door de jeugd met veel enthousiasme een kartonnen huis gemaakt. Waar ook echt in gespeeld kon worden. Raam, deurknop, aan alles werd gedacht. De minder jonge jeugd knutselde een huis met verschillende ondergrond (crêpepapier bijvoorbeeld is niet zo’n stevig fundament). Ook snoephappen (met als vraag: hoe geduldig ben jij?) en experimenteren met blokken stapelen op een stevige (steen) en zachte (zand) ondergrond was mogelijk.


> programma 10 december van 10-12 uur:

Het thema op 10 december is Kerst! Nu nog wat ver weg misschien, maar Sint is het land dan al uit, dus kan prima ;-).

We gaan weer leuke dingen doen. Ga mee! Naar de kliederkerk 

Overigens:

later komen en / of eerder weggaan mag allemaal!

TIP ;-)

Zondag de 10e is er dus geen reguliere kerkdienst i.v.m. de top2000 kerkdienst om 19 uur.

MAAR: er is dus wél kliederkerk van 10 tot 12 uur. Geen ochtenddienst, dus alle tijd om te komen ;-) ?


HELPEN?

Voor deze ene keer helpen of bij gelegenheid? Ook van harte welkom. Om je daarvoor aan te melden: bel of sms ons, mailen mag ook.

Groetjes Nikki, Irene en Esther

jeugd@dorpskerkdalen.nl of tel. 06-14938827


> Oktober 2023

Zondag 8 oktober hopen we weer een gezellige groep te treffen en een ander thema te ontdekken.

Ga mee! Naar de kliederkerk.

>Hulp?

Tot nu toe nog geen aanmeldingen… alsjeblieft, wie wil helpen? Anders moeten we er misschien weer mee stoppen. En als we met meer mensen zijn, kost het ook minder voorbereidingstijd per persoon.

Groetjes Nikki, Irene en Esther, Jeugdwerk dorpskerk Dalen

jeugd@dorpskerkdalen.nl of tel. 795028, N.B.: e-mailadres is gewijzigd


Kliederkerk september 2023:

Met het thema Ga mee! hadden we een aantal activiteiten bedacht. Er werd onder andere een ‘kerkkruis’ geknutseld met papieren mozaïek. Ook waren er cakejes om te versieren voor de high tea. Na de kerkdienst kwamen er meer mensen uit de kerk naar De Weme.

We hebben uitgelegd wat kliederkerk voor ons betekent; samen ontdekken, praten, gezellig samen zijn, laagdrempelig leren uit de bijbel en over God, verbinding, niet de gebaande kerkelijke wegen volgen, enzovoort. Het is eigenlijk niet goed allemaal uit te leggen, maar wel te voelen en mee te maken. Daarom mocht iedereen daarna meedoen met de activiteiten (iets wat natuurlijk elke maand mag, want het is voor jong en oud). De reacties waren positief en de high tea nadien was heerlijk. Voor dat laatste: activiteitencommissie bedankt!

Nikki had voor deze dag weer een playlist gemaakt. Waaronder het speciaal voor kliederkerk gemaakte lied van Trinity Wereldwijs; Kliederkerk. Er is ook een lyricvideo van op internet.


Kliederkerk – GA MEE!

Na deze zomervakantie, waarvan we hopen dat iedereen het fijn heeft gehad, starten we weer in september. In overleg met de activiteitencommissie is het volgende plan gemaakt:

We beginnen op zondag 17 september, startzondag. Eerst in de kerk (ongeveer een kwartier) en daarna naar De Weme. We sluiten gezamenlijk af met een high tea en hierom is de eindtijd plm. 13.00 uur.

Kom mee, GA MEE en doe mee!

We hopen er weer een gezellige tijd van te maken, van jong tot oud, met zijn allen. Als kinderen van één Vader; samen creatief bezig zijn. Ga mee! Naar de kliederkerk J

Iedereen, jong en oud, is welkom!

* Oktober

Vanaf oktober weer elke tweede zondag van de maand, van 10 tot 12, kliederkerk Dalen, De Weme, Hoofdstraat 24

Overgangsdienst

In de dienst van 16 juli kregen Delaja en Martijn een jongerenbijbel; de Bijbel in Gewone Taal voor jou. Gelukkig geen afscheid, want naar de kliederkerk mag iedereen toe. Ook Jeannet moest nog even naar voren komen, wel voor een afscheid. Nikki gaf een klein (en lekker) aandenken aan ons mooie Dalen. Het was daarna in De Weme erg gezellig met allerlei spellen die we speelden.

Help, we zoeken hulp

Herhaalde dringende oproep: Wie oh wie willen ons helpen met het organiseren van de kliederkerk? En andere dingen voor en door de jeugd, zoals misschien een speciale kerkdienst. Of zijn er andere goede ideeën? Alles is welkom. Groet Nikki, Irene en Esther

Jeugdwerk dorpskerk Dalen – zondagsschool@dorpskerkdalen.nl of

tel. 795028 N.B.: telefoonnummer is gewijzigd

__________________________________________________

Het Kliederkerk-programma  t/m juli 2023:

( de recentste datum staat bovenaan! )

Zondag 11 juni, was de laatste keer voor de zomervakantie. David en Goliat. Hoe dapper was David en wat als je de reus Goliat bent? Ben je wel eens bang? Kun je dan reageren vanuit geloof in plaats vanuit angst, net als David? Wie dat wilde, maakte een hanger met een steentje erin als herinnering aan geloof in plaats van angst.

Na de zomer starten we weer in september. Waarschijnlijk de 10e, maar het hangt nog een beetje af van de planning rondom de startzondag. In oktober is het de 8e.

Iedereen, jong en oud, is welkom!

> Overgangsdienst:

 

 

Aangezien Delaja en Martijn na de zomervakantie naar de middelbare school gaan, hopen wij op 16 juli om 10.00 in de dorpskerk te beginnen voor de overgangsdienst. Voor de preek gaan we de kerk uit en tot ongeveer de lunch sluiten wij het jaar dan af met de aanwezige kinderen en tieners.

> Help, we zoeken hulp:

Dan nog een dringende oproep: met het vertrek van Peter (den Braanker) gaat ook Jeannet verhuizen. Wie oh wie willen ons helpen met het organiseren van de kliederkerk? En andere dingen voor en door de jeugd, zoals misschien een speciale kerkdienst. Of zijn er andere goede ideeën? Alles is welkom, want met zijn 2-en wordt het zwaar om ‘de kar te trekken’. Groet Nikki en Esther

Jeugdwerk dorpskerk Dalen

zondagsschool@dorpskerkdalen.nl  of tel. 0524 795028

N.B.: telefoonnummer is gewijzigd !


KLIEDERKERK

Zondag 14 mei op moederdag was het thema Het Pinksterverhaal. Ook stonden we even stil bij Hemelvaartsdag wat de donderdag erna al zou zijn. Wat gebeurde er met Hemelvaart en wat beteken Pinksteren nu voor ons?

Vliegtuigjes vlogen door de hele zaal van De Weme. Zo onzichtbaar als de lucht het vliegtuigje draagt; zo mogen wij ook hulp krijgen van de Heilige Geest.

Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien. Het was overal in huis te horen. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer.

Handelingen 2: 2-3 – BGT

(Bijbel in Gewone Taal)

In juni is de laatste keer kliederkerk vóór de zomervakantie. Erna gaan we weer verder! Komen jullie allemaal op 11 juni? Iedereen, jong en oud, is welkom!


 

Zondag 9 april, is het Eerste Paasdag. Met Pasen is het bij veel mensen de gewoonte om te brunchen. Daarom willen we na het ‘samen vieren’; ook de mensen uit de kerkdienst uitnodigen om te komen. Samen  eten in De Weme, zo kunnen we dan deze 3e keer Kliederkerk afsluiten. Geheel passend bij het jaarthema ‘Aan tafel!’


Zondag 12 maart, van 10.00 tot 12.00 uur is er weer Kliederkerk. Allemaal van harte welkom! Wat het thema deze keer is, kun je zelf komen beleven.