Kliederkerk – GA MEE!

Na deze zomervakantie, waarvan we hopen dat iedereen het fijn heeft gehad, starten we weer in september. In overleg met de activiteitencommissie is het volgende plan gemaakt:

We beginnen op zondag 17 september, startzondag. Eerst in de kerk (ongeveer een kwartier) en daarna naar De Weme. We sluiten gezamenlijk af met een high tea en hierom is de eindtijd plm. 13.00 uur.

Kom mee, GA MEE en doe mee!

We hopen er weer een gezellige tijd van te maken, van jong tot oud, met zijn allen. Als kinderen van één Vader; samen creatief bezig zijn. Ga mee! Naar de kliederkerk J

Iedereen, jong en oud, is welkom!

Oktober

Vanaf oktober weer elke tweede zondag van de maand, van 10 tot 12, kliederkerk Dalen, De Weme, Hoofdstraat 24

Overgangsdienst

In de dienst van 16 juli kregen Delaja en Martijn een jongerenbijbel; de Bijbel in Gewone Taal voor jou. Gelukkig geen afscheid, want naar de kliederkerk mag iedereen toe. Ook Jeannet moest nog even naar voren komen, wel voor een afscheid. Nikki gaf een klein (en lekker) aandenken aan ons mooie Dalen. Het was daarna in De Weme erg gezellig met allerlei spellen die we speelden.

Help, we zoeken hulp

Herhaalde dringende oproep: Wie oh wie willen ons helpen met het organiseren van de kliederkerk? En andere dingen voor en door de jeugd, zoals misschien een speciale kerkdienst. Of zijn er andere goede ideeën? Alles is welkom. Groet Nikki, Irene en Esther

Jeugdwerk dorpskerk Dalen – zondagsschool@dorpskerkdalen.nl of

tel. 795028 N.B.: telefoonnummer is gewijzigd

__________________________________________________

 

Het Kliederkerk-programma  t/m juli 2023:

( de recentste datum staat bovenaan! )

Zondag 11 juni, was de laatste keer voor de zomervakantie. David en Goliat. Hoe dapper was David en wat als je de reus Goliat bent? Ben je wel eens bang? Kun je dan reageren vanuit geloof in plaats vanuit angst, net als David? Wie dat wilde, maakte een hanger met een steentje erin als herinnering aan geloof in plaats van angst.

Na de zomer starten we weer in september. Waarschijnlijk de 10e, maar het hangt nog een beetje af van de planning rondom de startzondag. In oktober is het de 8e.

Iedereen, jong en oud, is welkom!

> Overgangsdienst:

Aangezien Delaja en Martijn na de zomervakantie naar de middelbare school gaan, hopen wij op 16 juli om 10.00 in de dorpskerk te beginnen voor de overgangsdienst. Voor de preek gaan we de kerk uit en tot ongeveer de lunch sluiten wij het jaar dan af met de aanwezige kinderen en tieners.

> Help, we zoeken hulp:

Dan nog een dringende oproep: met het vertrek van Peter (den Braanker) gaat ook Jeannet verhuizen. Wie oh wie willen ons helpen met het organiseren van de kliederkerk? En andere dingen voor en door de jeugd, zoals misschien een speciale kerkdienst. Of zijn er andere goede ideeën? Alles is welkom, want met zijn 2-en wordt het zwaar om ‘de kar te trekken’. Groet Nikki en Esther

Jeugdwerk dorpskerk Dalen

zondagsschool@dorpskerkdalen.nl  of tel. 0524 795028

N.B.: telefoonnummer is gewijzigd !


KLIEDERKERK

Zondag 14 mei op moederdag was het thema Het Pinksterverhaal. Ook stonden we even stil bij Hemelvaartsdag wat de donderdag erna al zou zijn. Wat gebeurde er met Hemelvaart en wat beteken Pinksteren nu voor ons?

Vliegtuigjes vlogen door de hele zaal van De Weme. Zo onzichtbaar als de lucht het vliegtuigje draagt; zo mogen wij ook hulp krijgen van de Heilige Geest.

Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien. Het was overal in huis te horen. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer.

Handelingen 2: 2-3 – BGT

(Bijbel in Gewone Taal)

In juni is de laatste keer kliederkerk vóór de zomervakantie. Erna gaan we weer verder! Komen jullie allemaal op 11 juni? Iedereen, jong en oud, is welkom!


 

Zondag 9 april, is het Eerste Paasdag. Met Pasen is het bij veel mensen de gewoonte om te brunchen. Daarom willen we na het ‘samen vieren’; ook de mensen uit de kerkdienst uitnodigen om te komen. Samen  eten in De Weme, zo kunnen we dan deze 3e keer Kliederkerk afsluiten. Geheel passend bij het jaarthema ‘Aan tafel!’


Zondag 12 maart, van 10.00 tot 12.00 uur is er weer Kliederkerk. Allemaal van harte welkom! Wat het thema deze keer is, kun je zelf komen beleven.