Klimaat en de Kerk

Publicatiedatum: 

-Te lezen in de Zandloper van sept. 2021 en op de site van de <Protestantse Kerk Nederland> *In Zwitserland blijven de gletsjers aan een onrustwekkend tempo smelten. Ook de sneeuwophoping op de grootste Alpengletsjer is nog nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit een studie die onlangs werd gepubliceerd door de Zwitserse Academie der wetenschappen.… Lees verder »

Het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap definitief samen verder

Publicatiedatum: 

NIEUWS  Samen verder Vanaf voorjaar 2021 gaan het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap als één vereniging verder. Daar hoort ook een nieuwe naam bij: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Rieuwerd Buitenwerf: ‘Dit is het gevolg van de nauwe samenwerking vanaf 2016. Vanaf vandaag bundelen we onze krachten officieel, en zijn we dus één bijbelgenootschap voor 24 miljoen… Lees verder »

Beheerder(ster) – Gastvrouw/heer gevraagd voor de “DE WEME”

Publicatiedatum: 

KERKENRAAD DER HERVORMDE GEMEENTE TE DALEN aangesloten bij de PKN In “de Weme”, ons kerkelijke gebouw aan de Hoofdstraat in Dalen, vinden bijna dagelijks activiteiten van en voor onze kerkelijke gemeente plaats. Er wordt onder andere vergaderd, gekookt, muziekgemaakt en bij de zomerse bazaar is het een bruisend middelpunt. Verder verhuren we ons gebouw enkele… Lees verder »

Zondagsbrief van zondag 23 mei 2021 – Pinksteren

Publicatiedatum: 

Pinksterdienst De voorganger van vanochtend is Ds. Den Braanker en de organist is Geert Meendering. Muzikale medewerking aan deze dienst zal worden verleend door Lammy van Urk, Sjouke van der Veen en Geert Meendering. Tijdens de dienst zal er geen collecte zijn maar bij de uitgangen van de kerk staan collecteschalen. Volgende week zondag 30… Lees verder »

We mogen weer !

Publicatiedatum: 

Beste gemeenteleden, we zijn heel erg blij u mee te kunnen delen dat we per 23 mei a.s., 1e Pinksterdag,   weer zondagse kerkdiensten in onze Dorpskerk mogen houden. U bent als vanouds zeer welkom om 10.00 uur s ochtends. We verheugen ons op uw komst en zien er naar uit u te kunnen begroeten.… Lees verder »

Gods liefde zichtbaar maken in je omgeving

Publicatiedatum: 

Nieuws van onze Kerkwebsite; te lezen in de Zandloper van mei 2021 Bron: Website Protestantse Kerk Nederland “De gebeurtenissen van de afgelopen weken laten zien dat het Bijbelse verhaal over lijden, sterven en opstaan van Jezus steeds opnieuw verteld moet worden. Omdat dit verhaal toont dat er ook een andere weg is en ons uitdaagt… Lees verder »

Onze vader in de hemel

Publicatiedatum: 

Onze Vader in de hemel, U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten: zoals U is er maar één. Doe ons telkens weer geloven in een wereld zonder pijn, in uw rijk dat eens zal komen en dat soms te zien kan zijn. Help ons samen goed te leven en te doen… Lees verder »

VISIENOTA – OP WEG NAAR 2025

Publicatiedatum: 

Nieuws van onze kerkwebsite (Te lezen in het aprilnummer van ons kerkblad ‘De Zandloper’.) Bron: Website Protestantse Kerk Nederland >  https://www.protestantsekerk.nl/thema/visienota-van-u-is-de-toekomst/ -De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke… Lees verder »

Tijd voor Pasen….

Publicatiedatum: 

We leven in een onzekere tijd. De lijdenstijd. Dingen die vanzelfsprekend waren staan nu in een ander perspectief. We zijn gewend elkaar te begroeten en te omarmen. Dat kan nu alleen op afstand. In deze tijd voor Pasen staan we stil bij het lijden, een lijden dat niet opweegt tegen het lijden van vandaag. Christus… Lees verder »

Zondagsschool in Veertigdagentijd

Publicatiedatum: 

Gedurende de Veertigdagentijd is er op de webpagina van de zondagsschool (Menu Kerkgemeente/Jeugd) veel te beleven. Er kan geluisterd en gezongen worden. Vele mooie liedjes kun je dan beluisteren en zingen, via YouTube. En je kunt knutselen, kleuren en tekenen. En dat 7 weken lang. Vanaf 14 februari, de eerste zondag van de Veertigdagentijd t/m… Lees verder »