Extra ‘Corona’ Infobericht van het Nederlands Bijbelgenootschap

Publicatiedatum: 

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN in CORONA TIJD Het corona virus liet zien dat zorgzaamheid, saamhorigheid en aandacht voor elkaar onmisbaar zijn in de samenleving. Daarom lanceren het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap deze maand de campagne Wat deel jij? Met blogs, producten, teksttegeltjes en verhalen wil het Bijbelgenootschap mensen inspireren tot barmhartigheid. ‘De… Lees verder »

Kerk en Corona.

Publicatiedatum: 

Zoals bekend is het in verband met Corona  al geruime tijd niet toegestaan een kerkdienst bij te wonen in onze dorpskerk. De zondagsdiensten worden met beeld en geluid uitgezonden. ( Zie website Dorpskerk Dalen) Vanaf 1 juni was dit in beperkte mate toegestaan, via opgave vooraf of tellen bij de ingang en dan maximaal 30… Lees verder »

Eredienst zonder gemeentezang….

Publicatiedatum: 

Bron: Website Protestantse Kerk Nederland Omdat gemeentezang zo verweven is met de eredienst en de manier waarop wij deze vieren, roepen de coronamaatregelen vanzelfsprekend vragen op. Niet alleen een praktische vraag als ‘Wat zijn alternatieven voor gemeentezang?’, maar ook vragen van fundamentele aard. Het protocol voor kerkdiensten geeft aan dat gemeentezang vooralsnog helaas niet mogelijk… Lees verder »

Vermoeid en belast….

Publicatiedatum: 

  Er is in deze tijd van corona veel in het nieuws! We krijgen het elke dag mee: je moet “in je eigen bubbel blijven”, “social distancing” in acht nemen, je moet “compliance tonen” met betrekking tot de overheidsmaatregelen en de “lockdown…” respecteren! Er is, getuige deze woorden, in korte tijd een heleboel veranderd! Niet… Lees verder »

Mededelingen van de kerkenraad

Publicatiedatum: 

Beste mensen, tja, mededelingen van de kerkenraad… zoals u begrijpt zijn de kerkenraadsvergaderingen ook op een zeer laag pitje gezet. Althans wat betreft de fysieke vergaderingen. Gelukkig kunnen we over alle kerkelijke zaken per mail en telefoon snel contact hebben. En in deze gaat het dan bijvoorbeeld over hoe we contact kunnen houden met onze… Lees verder »

Nieuwe Paaskaars aangestoken!

Publicatiedatum: 

In de (Online) Paasdienst van zondag 12 april 2020, is de nieuwe Paaskaars aangestoken. Dit jaar met het thema ‘de Regenboog’. Ook voor de kinderen van de zondagsschool zal er eenzelfde paaskaars zijn, maar dan natuurlijk in een kleiner formaat. De regenboog die symbool staat voor verbinding. Verbinding tussen alle mensen in de kerk, ongeacht… Lees verder »

Kerkdiensten Dorpskerk Dalen online beluisteren

Publicatiedatum: 

Kerkdiensten Dalen Iedere zondagmorgen om 10.00 uur is er een uitzending van de kerkdienst vanuit de Dorpskerk in Dalen. Deze dienst is te beluisteren via onze kerkwebsite: www.dorpskerkdalen.nl  (menu kerkdiensten/ kerkdienst beluisteren) en via www.kerkomroep.nl  Verhaal uit de pastorie Kon ik in het vorige kerkblad nog onbekommerd schrijven over de gezelligheid tijdens het Stamppottenbuffet, dat… Lees verder »

Nieuwe pagina, ‘Verbinding met elkaar’

Publicatiedatum: 

Vanaf de eerste lentedag, zaterdag 21 maart 2020, middenin de ‘Veertigdagentijd’. Aan het begin van het nieuwe jaar hoorden wij de eerste geluiden over een griepepidemie door het Corona-virus. Aanvankelijk was de gedachte dat het weer één van de vele griepepidemieën zou zijn, maar al snel bleek dat het z.g. COVID-19 een heel agressief en… Lees verder »

Oproep luiden kerkklokken

Publicatiedatum: 

Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken ook alle kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken… Lees verder »

Gedicht over Hoop

Publicatiedatum: 

Een gedicht in deze Veertigdagentijd, wat stemt tot nadenken over hoop en verwachting. De Veertigdagentijd voor Pasen, is dit jaar met veel verwarring, angst, maar ook….. vooral hoop! Hoop   De wereld gaat op slot, het virus in ons leven slaat toe! Lijden wordt realiteit, brengt mensen tot elkaar.   Ons land gaat op slot,… Lees verder »