Gewijzigd protocol t.a.v. Corona-eisen. (vanaf 14 november)

Publicatiedatum: 

Kerk en Corona – Protocol Zondag 14 november 2021 De viering van het Heilig Avondmaal op deze zondagmorgen gaat niet door. Wel is er de wekelijkse eredienst om 10 uur! Vanaf 14 november 2021 De volgende regelgeving moet in acht worden genomen bij de kerkgang in de Dorpskerk van Dalen Kom niet naar een dienst… Lees verder »

Het zingen van het Stadskanaalster mannenkoor gaat niet door!

Publicatiedatum: 

Zondag 7 november – Oogstdienst – zou het Stadskanaalster Mannenkoor volgens planning in onze kerk de dienst opluisteren. In verband met de verscherpte Corona regelgeving kan dit tot onze grote spijt niet doorgaan. Wel hebben de dirigent – Harold Kooij –  en de organist – Ronald Knol – aangeboden de muziek in deze dienst in onze Dorpskerk… Lees verder »

Taizédienst, zondagavond 14 november 2021

Publicatiedatum: 

Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen Thema is ‘Hoop’. Op zondag 14 november, om 19.00 uur, is er weer een Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen. In deze mediatieve dienst kun je op een andere wijze God zoeken en tot aanbidding en verstilling komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij… Lees verder »

Diaconie-project 2021 Nei Noaberschap Dalen.

Publicatiedatum: 

VAN DE DIACONIE Elk jaar kiest de Diaconie een Project, die extra steun kan gebruiken. Dit jaar in 2021, vanaf de Startzondag op 26 september, starten we hiermee. Deze keer willen we geld inzamelen voor de projectgroep ‘Nei Naoberschap Dalen’. Het project duurt t/m de Oogstdienst op 7 november 2021. Bij de twee ingangen in… Lees verder »

Kerken in de Zanddorpen voor Stolpersteine

Publicatiedatum: 

Stolpersteine Op Israëlzondag 3 oktober 2021 kwamen de kerken van de zanddorpen in Zuid-Oost Drenthe in actie voor de Stolpersteine. Ook de Diaconie van onze Dorpskerk in Dalen heeft een gift gegeven voor deze actie. Stolpersteine houden de nagedachtenis vast aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog; opdat men nooit zal vergeten! Struikelstenen zijn bedoeld… Lees verder »

15 Oktober is er weer Bijbels koken !

Publicatiedatum: 

Op vrijdag 15 oktober is er voor de eerste keer na anderhalf jaar weer “Bijbels Koken”.  Na een hele lange pauze door de Corona-maatregelen kunnen we dan eindelijk weer samen achter het fornuis én/of…. heerlijk genieten van de ‘Bijbelse keuken’. Degenen die mee willen helpen met koken zijn om 15.00 uur welkom in de Weme. … Lees verder »

Het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap definitief samen verder

Publicatiedatum: 

NIEUWS  Samen verder Vanaf voorjaar 2021 gaan het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap als één vereniging verder. Daar hoort ook een nieuwe naam bij: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Rieuwerd Buitenwerf: ‘Dit is het gevolg van de nauwe samenwerking vanaf 2016. Vanaf vandaag bundelen we onze krachten officieel, en zijn we dus één bijbelgenootschap voor 24 miljoen… Lees verder »

Laatste nieuws van onze Zondagsschool

Publicatiedatum: 

Dit schooljaar begint de zondagsschool op 26 september, op startzondag, in de kerk. Later in de dienst is het vervolg in de Weme.  Het thema van deze startzondag en ook van dit kerkelijk jaar is ‘Van U is de toekomst’. Deze zondagen, in oktober,  is er ook zondagsschool: – 10 oktober. Dan is er een… Lees verder »

De Kaars

Publicatiedatum: 

De kaars, met zijn licht, geeft warmte, is dynamisch, in beweging!   De kaars, staat symbool, voor de duisternis, die in het licht, gezet wordt.   De kaars, doet me denken, aan de Hoop, die voor ons li(ch)t!   De kaars,  staat symbool, omdat er eens, een einde komt, aan de donkere tijd.   De… Lees verder »

Klimaat en de Kerk

Publicatiedatum: 

-Te lezen in de Zandloper van sept. 2021 en op de site van de <Protestantse Kerk Nederland> *In Zwitserland blijven de gletsjers aan een onrustwekkend tempo smelten. Ook de sneeuwophoping op de grootste Alpengletsjer is nog nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit een studie die onlangs werd gepubliceerd door de Zwitserse Academie der wetenschappen.… Lees verder »