Collecte Noodhulp ‘Kerk in Actie’ voor Gaza

Publicatiedatum: 

De recente gebeurtenissen in Israël en Gaza hebben dramatische gevolgen. Het leed onder zowel Joden als Palestijnen is onbeschrijfelijk. Kerk in Actie ondersteunt wereldwijd mensen in nood. Dat doen ze nu ook in Israël en Gaza. Collecte Noodhulp ‘Kerk in Actie’. Zondag 11 februari 2024 Hebt u de collecte gemist en wilt u nog doneren:… Lees verder »

Stamppottenbuffet op 3 maart

Publicatiedatum: 

Op zondag 3 maart a.s. organiseert de activiteitencommissie weer het jaarlijks stamppottenbuffet. Er worden weer diverse stamppotten gekookt én…..  natuurlijk ook gestampt! Wat wordt er gestampt dit jaar? Dat is weer een grote verrassing. Eén ding is zeker…. de Boerenkool en Hutspot zijn er altijd bij!! Voor elk wat wils! Daarna zijn er diverse lekkere… Lees verder »

Zegels plakken voor boodschappenpakket?

Publicatiedatum: 

Zegels plakken in Dalen? Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening én de dure levensmiddelen. Voor veel mensen in Nederland is dit de dagelijkse realiteit. In Nederland leven nu al meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Ieder… Lees verder »

Intrededienst Ds. P.J. de Buck 11 februari 2024

Publicatiedatum: 

Op zondag 11 februari zal de bevestiging en intrede van Ds. de Buck  als predikant van onze gemeente Dalen plaatsvinden. Dit gebeurt door Ds. Veltman  in een dienst die om 14.00 uur aanvangt. Er is dan ’s ochtends GEEN dienst. Na afloop van de dienst is in de Weme, Hoofdstraat 24 (schuin tegenover de kerk)… Lees verder »

‘Hoe belangrijk is het (ons) kerkblad?

Publicatiedatum: 

PKN – (Verdieping) Van oudsher is het kerkblad dé manier om mensen te inspireren en te informeren over lief en leed in de gemeente. Het kerkblad is je lijfblad, de ideale binding met je gemeenteleden. Maar tijden veranderen: soms wordt er gevraagd, is het kerkblad nog wel relevant? Er zijn alternatieven: een digitale nieuwsbrief, sociale… Lees verder »

Zaterdag 16 maart – weer inzamelen bazaar

Publicatiedatum: 

Voor de zomeravondmarkten van 2024 zijn we alweer druk bezig om spullen in te zamelen. We zamelen de volgende goederen in: Boeken, speelgoed, kleine huishoudelijke spullen, glaswerk, lp/ cd. Geen computers en meubelen. Voor vragen over dit inzamelen kunt u contact opnemen met: Roelof Kamps:     06 20475822 Henk Mepschen: 06 12556592 Inzameldata voor de… Lees verder »

In gesprek met……

Publicatiedatum: 

Januari 2024 ‘In gesprek met’….. Afgelopen 14 december was de eerste bijeenkomst van ‘In gesprek met…’. Na een zeer gezellige avond hopen we met een week of 6 weer af te spreken. De juiste datum vindt je op <deze pagina!> Dus voor agenda, informatie of laatste nieuws over ‘In gesprek met’…… naar het menu Kerkgemeente>… Lees verder »

2024 – Opnieuw beginnen?

Publicatiedatum: 

PKN – Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Misschien hebt u deze slogan de afgelopen tijd ook wel gehoord of gedacht. Er spreekt iets uit van ‘ik ga het in het nieuwe jaar beter doen, dan in het jaar die is geweest. Misschien hebt u ook meegedaan aan de traditionele nieuwjaarsduik. In veel plaatsen neemt men… Lees verder »

Beroep Ds. P.J. de Buck aangenomen!

Publicatiedatum: 

December 2023 Beste mensen, Het verheugd ons zeer dat Ds. PJ. de Buck het door onze gemeente op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen! Ds. de Buck is momenteel verbonden aan de protestantse gemeente te Heerenveen. Op zondag 11 februari zal de bevestiging door Ds. Harm Veltman plaatsvinden. Vanaf 1 februari is de pastorie dus weer… Lees verder »

Nieuwjaarsreceptie – 9 januari 2024

Publicatiedatum: 

In het begin van het nieuwe jaar worden we meestal weer overstelpt met de vele goede wensen; ‘Veel Heil en zegen’, ‘Gelukkig Nieuwjaar’, de ‘Beste Wensen’ Wij wensen u voor het jaar 2024 ‘Een fijn jaar met veel Licht’ Uiteraard het licht van de zon, voor je nodige warmte. Maar vooral ook het ‘Licht’ dat… Lees verder »