Zondagsbrief van zondag 23 mei 2021 – Pinksteren

Publicatiedatum: 

Pinksterdienst De voorganger van vanochtend is Ds. Den Braanker en de organist is Geert Meendering. Muzikale medewerking aan deze dienst zal worden verleend door Lammy van Urk, Sjouke van der Veen en Geert Meendering. Tijdens de dienst zal er geen collecte zijn maar bij de uitgangen van de kerk staan collecteschalen. Volgende week zondag 30… Lees verder »

We mogen weer !

Publicatiedatum: 

Beste gemeenteleden, we zijn heel erg blij u mee te kunnen delen dat we per 23 mei a.s., 1e Pinksterdag,   weer zondagse kerkdiensten in onze Dorpskerk mogen houden. U bent als vanouds zeer welkom om 10.00 uur s ochtends. We verheugen ons op uw komst en zien er naar uit u te kunnen begroeten.… Lees verder »

Gods liefde zichtbaar maken in je omgeving

Publicatiedatum: 

Nieuws van onze Kerkwebsite; te lezen in de Zandloper van mei 2021 Bron: Website Protestantse Kerk Nederland “De gebeurtenissen van de afgelopen weken laten zien dat het Bijbelse verhaal over lijden, sterven en opstaan van Jezus steeds opnieuw verteld moet worden. Omdat dit verhaal toont dat er ook een andere weg is en ons uitdaagt… Lees verder »

Onze vader in de hemel

Publicatiedatum: 

Onze Vader in de hemel, U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten: zoals U is er maar één. Doe ons telkens weer geloven in een wereld zonder pijn, in uw rijk dat eens zal komen en dat soms te zien kan zijn. Help ons samen goed te leven en te doen… Lees verder »

VISIENOTA – OP WEG NAAR 2025

Publicatiedatum: 

Nieuws van onze kerkwebsite (Te lezen in het aprilnummer van ons kerkblad ‘De Zandloper’.) Bron: Website Protestantse Kerk Nederland >  https://www.protestantsekerk.nl/thema/visienota-van-u-is-de-toekomst/ -De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke… Lees verder »

Tijd voor Pasen….

Publicatiedatum: 

We leven in een onzekere tijd. De lijdenstijd. Dingen die vanzelfsprekend waren staan nu in een ander perspectief. We zijn gewend elkaar te begroeten en te omarmen. Dat kan nu alleen op afstand. In deze tijd voor Pasen staan we stil bij het lijden, een lijden dat niet opweegt tegen het lijden van vandaag. Christus… Lees verder »

Zondagsschool in Veertigdagentijd

Publicatiedatum: 

Gedurende de Veertigdagentijd is er op de webpagina van de zondagsschool (Menu Kerkgemeente/Jeugd) veel te beleven. Er kan geluisterd en gezongen worden. Vele mooie liedjes kun je dan beluisteren en zingen, via YouTube. En je kunt knutselen, kleuren en tekenen. En dat 7 weken lang. Vanaf 14 februari, de eerste zondag van de Veertigdagentijd t/m… Lees verder »

Hakuna Matata – Geniet van het leven.

Publicatiedatum: 

Nieuws over deze Kerkwebsite, gelezen in ons kerkblad De Zandloper. Februari 2021   Allereerst voor iedereen nog een heel goed (nieuw)jaar. Een jaar waarin wij hopen dat ons leven weer de wereld wordt, waar wij elkaar weer wat meer kunnen ontmoeten en… waar wij vooral weer de verbinding met elkaar kunnen zoeken. De verbinding met… Lees verder »

Laatste Nieuws Coronamaatregelen

Publicatiedatum: 

Mededeling Dorpskerk Dalen.   De Lock Down, die vanaf 16 december 2020 is begonnen, is door de overheid met drie weken verlengd! Dit houdt concreet voor onze Dorpskerk in, dat er sowieso de hele maand januari alleen Online diensten zijn.  De online diensten gaan daarna zeker door, tot nadere berichtgeving hierover van onze overheid. Blijft… Lees verder »

Einde en nieuw begin, meditatie januari 2021

Publicatiedatum: 

Naar aanleiding van 1 Korintiërs 15 Het is niet overdreven om te zeggen dat we, staande aan het begin van een nieuw jaar, stuk voor stuk verlangen naar een wereld waarin het goed is om te leven. Een wereld waarin mensen om elkaar geven en elkaar helpen als het moeilijk is! Een wereld ook met… Lees verder »