Mededeling van de kerkenraad

Publicatiedatum: 

December 2019 Binnen uw kerkenraad buigen wij ons deels, zoals dat in ons privéleven of in onze werkkring vaak ook gebeurt, over zaken die dan wel belangrijk, maar ook redelijk op de automatische piloot moeten worden besproken en verwerkt. Denk daarbij aan begrotingen, jaarcijfers, onderhoud van gebouwen en aanschaf van verouderde of stuk gegane gebruiksvoorwerpen.… Lees verder »

Concert Sytse Buwalda in Dorpskerk Dalen op 13 december 2019

Publicatiedatum: 

Kaarten a 20 euro kunnen ook op de dag zelf bij de ingang van de kerk worden gekocht! Dit jaar organiseer ik voor het eerst een kleine tournee met kerstconcerten, de ideale gelegenheid om die locaties weer op te zoeken waar ik met zoveel liefde en plezier gemusiceerd heb. De begeleiding is als vanouds in… Lees verder »

Klaar voor Kerkbalans 2020?

Publicatiedatum: 

Thema Kerkbalans 2020 ‘Geef voor je kerk’ De voorbereidingen voor Actie Kerkbalans zijn weer in volle gang. Met het thema ‘Geef voor je kerk!’ werken we volop aan de campagne voor 2020. Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de kerk. Vandaar dat we elk jaar al onze gemeenteleden om… Lees verder »

Opbrengst Sri-Lanka project.

Publicatiedatum: 

Het Sri-Lanka project, waarvoor vanaf de startzondag tot en met de oogstdienst is gecollecteerd, heeft het mooie bedrag van 529 euro opgebracht. Traditiegetrouw is dit bedrag door de diaconie verdubbeld tot 1058 euro. Voorwaar een prachtig resultaat. Dinsdag 19 november heeft Klaas van Urk namens de diaconie (samen met Lammy) de cheque overhandigd. Mijnheer en… Lees verder »

Taizé-viering Dalen, zondagavond 1 december 2019

Publicatiedatum: 

Taizé-dienst in Dalen, een dienst van stilte en bezinning. *Programma/liturgie van de dienst, klik <hier> Zondagavond 1 december, om 19.00 uur bent u van harte welkom om de (eerste) Taizé-dienst in de Dorpskerk van Dalen mee te vieren. Het zal een verstilde dienst zijn met zang, luisteren naar muziek, lezingen en stilte, veel stilte.  Ook… Lees verder »

Jubileumbezoek uit Bulgarije – waardevol weekend.

Publicatiedatum: 

Verslag van Father Stefan Stefanov Lieve vrienden uit Dalen – Nederland. In de afgelopen 10 jaar van onze ontmoeting, is de route tussen Dalen en Ruse een vaste in beide richtingen geworden. Tijdens ons bezoek begin oktober, hebben we in drie dagen tijd veel ontmoetingen gehad, hebben we verschillende concerten bezocht en zondag was er… Lees verder »

Medewerking Chr. Mannenkoor Stadskanaal – 10 november 2019

Publicatiedatum: 

Op zondag 10 november zal tijdens de Oogstdienst muzikale medewerking worden verleend door het Cr. Mannenkoor Stadskanaal. Het koor staat onder leiding van dirigent Harold Kooij en wordt begeleid door organist Ronald Knol. Het koor zingt overwegend geestelijke liederen. Er is een grote variatie in de liederenkeuze, van eenvoudige liederen tot grootse en majestueuze werken.… Lees verder »

Samen aan Tafel – 6 november 2019

Publicatiedatum: 

‘Samen aan tafel’ is er weer in Dalen op woensdag 6 november 2019. Vanaf 15.00 uur zijn de mensen die willen meehelpen te koken van harte welkom. De maaltijd, voor iedereen die mee wil eten ongeacht kerkelijke meelevendheid of gezindheid, begint dan om 18.00 uur. Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden.… Lees verder »

Bezoek van onze partnergemeente uit Ruse, 4-7 oktober

Publicatiedatum: 

Tienjarig partnercontact Ruse – Dalen Na het succesvolle bezoek van de delegatie uit Dalen aan de partnergemeente in Ruse is het nu de beurt aan onze Bulgaarse vrienden om een bezoek aan ons te brengen. Dit bezoek is gepland in het weekend van vrijdag 4 oktober t/m 7 oktober. (de datum die in de Zandloper… Lees verder »

De Diaconie-actie van 2018

Publicatiedatum: 

Actie tussen startzondag en oogstdienst De diaconie houdt jaarlijks een financiële actie tussen startzondag en oogstdienst voor een bepaald goed doel. Vorig jaar was dat de ondersteuning van hulpbehoevende ouderen in onze partnergemeente Ruse in Bulgarije. Uit hun gelederen kwam het verzoek om financiële hulp, niet voor de kerk zelf, maar direct voor mensen die… Lees verder »