Kaarten maken voor de kerk

Publicatiedatum: 

Gedurende een aantal jaren maken diverse gemeenteleden kaarten welke door de activiteitencommissie ten gunste van de kerk worden verkocht. Helaas hebben een paar mensen door omstandigheden het maken van deze kaarten moeten beëindigen. Hierdoor zijn wij op zoek naar personen die als hobby het maken van kaarten hebben en deze traditie voort willen zetten. Voelt… Lees verder »

#Nietalleen biedt ook in ‘gedeeltelijke lockdown’ hulp waar nodig!

Publicatiedatum: 

14 okt 2020 Bron: Website Protestantse Kerk Nederland De coronacrisis trekt diepe sporen in Nederland. Het sociale leven valt opnieuw stil.  Het wordt moeilijker om hulp te ontvangen als je oud of hulpbehoevend bent, je baan bent kwijtgeraakt of binnen moet blijven om te wachten op een testuitslag. Platform #Nietalleen biedt ook in de komende… Lees verder »

Kerk en Corona – Protocol Dorpskerk Dalen – aanvulling oktober 2020

Publicatiedatum: 

De volgende regelgeving moet in acht worden genomen bij kerkgang in de Dorpskerk van Dalen Kom niet naar een dienst als u klachten hebt als verkoudheid, niezen, keelpijn oid. In een dienst mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn De hoofdingang is de enige ingang – desinfectie middelen en mondkapjes daar aanwezig evenals plattegrond Bij het… Lees verder »

Laatste P.K.N.-Nieuws over Corona-maatregelen.

Publicatiedatum: 

5 okt 2020 Bron: Protestantse Kerk Nederland Gehoord hebbend de overheid adviseren wij gemeenten zeer dringend om in de maand oktober met maximaal 30 mensen (exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst. Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden. Online vieringen hebben de voorkeur. Ook wordt er geadviseerd mondmaskers te dragen tijdens verplaatsingen. Klik voor meer… Lees verder »

Uitnodiging Taizé-viering

Publicatiedatum: 

Thema ‘Nabijheid’ Op zondag 18 oktober, om 19.00 uur, is er weer een Taizé-viering. Voor de tweede keer houden we deze viering, in onze Dorpskerk van Dalen, om op een andere wijze God te zoeken en tot aanbidding en verstilling te komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij het thema… Lees verder »

UITNODIGING ZONDAGSSCHOOL

Publicatiedatum: 

Dit schooljaar beginnen we aanstaande zondag 20 september weer met zondagsschool. Het begint om 10 uur, in de kerk.    En eindigt rond 11 uur, in de Weme.   Op 4 oktober is er een doopdienst, dan beginnen we ook in de kerk. 18 oktober zijn we direct in de Weme. We lezen een verhaal. Spelen spelletjes, of… Lees verder »

Gewijzigd protocol, vanaf 20 september 2020

Publicatiedatum: 

Kerk en Corona – Protocol  Startzondag 20 september 2020 Na de dienst, op deze startzondag, kunnen wij elkaar ontmoeten en is er weer koffiedrinken! Uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter afstand! Afhankelijk van de situatie in de komende Coronatijd, wordt per zondag bekeken of het voor iedereen op die zondag vertrouwd is, om elkaar… Lees verder »

Inbellen KWR stopt: per 1 oktober 2020.

Publicatiedatum: 

Luisteren alleen nog via Internetverbinding. SIKN heeft sinds december 2012 een eigen inbelnetwerk kunnen verzorgen voor kerken en luisteraars die nog niet de apparatuur op een internetverbinding konden of wilden aansluiten. Dit betreft het analoge inbellen met een KerkWebRadio. Op deze manier was het voor velen toch mogelijk om mee te blijven leven met de… Lees verder »

Another Brick in The Wall

Publicatiedatum: 

Een lied uit de jaren tachtig, wat gaat over het individuele recht van de mens. Er is geen mens/kind gelijk, maar zo worden wij wel opgevoed. Bij afwijken van de massa word/werd je hierop aangesproken, om toch maar de weg van de massa te volgen. De massa bepaalt daarbij wat “normaal” is. Uiteindelijk ben je… Lees verder »

Gewijzigd protocol t.a.v. Corona-eisen. (vanaf 9 augustus 2020)

Publicatiedatum: 

Kerk en Corona – Protocol Vanaf 9 augustus 2020   De volgende regelgeving moet in acht worden genomen bij kerkgang in de Dorpskerk van Dalen Kom niet naar een dienst als u klachten hebt als verkoudheid, niezen, keelpijn oid. De hoofdingang in de enige ingang – desinfectie middelen daar aanwezig evenals plattegrond Er zijn gast… Lees verder »