– – We missen U !! – –

Publicatiedatum: 

WELKOM Mededeling van de kerkenraad De grote filosoof J. Cruyff bedacht het: “Ieder nadeel hep z’n voordeel”. Het voordeel tijdens de Corona epidemie was natuurlijk dat we het technisch in onze kerk heel snel konden realiseren om zowel geluid als beeld van de zondagsdiensten in onze kerk te kunnen verzorgen via de kerkzender. En nog… Lees verder »

Bijbels koken – 14 mei 2022

Publicatiedatum: 

Op zaterdag 14 mei is er weer “Bijbels Koken”. Om verschillende redenen is het dit keer op een zaterdag. We hopen dat dat geen bezwaar voor u is. Een deelneemster verwoordde het als volgt: “Op alle dagen smaakt het eten even lekker!” Degenen die mee willen helpen met koken zijn om 15.00 uur welkom in… Lees verder »

Alles komt goed!?

Publicatiedatum: 

Dit was het thema van de twaalfde editie van de Passion. De Passion is Nederlands grootste Paasevenement wat live te zien is op de televisie en die dit jaar goed was, voor ruim 2,2 miljoen televisiekijkers. Het jaarlijkse programma van KRO-NCRV vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus voor hij werd gekruisigd.… Lees verder »

Paaskring of Paascyclus 2022

Publicatiedatum: 

Dorpskerk Dalen. Witte Donderdag  14 april ‘22 Witte Donderdag is het begin van onze Paaskring die doorloopt t/m de Paasviering op Paasmorgen.  Deze donderdag heet ‘Wit’, naar de liturgische kleur. Wij lezen uit het Johannes 13 en 14 : daarin lezen én gedenken we hoe Jezus met zijn leerlingen het Pesach-feest vierde. Hij deelde met… Lees verder »

Zomermarkt / Bazaar : 27 juli, 3 en 10 aug.

Publicatiedatum: 

Na een periode van 2 jaar worden er weer 3 zomermarkten georganiseerd! Dit geeft ons de mogelijkheid, gedurende de marktavonden, weer een bazaar te houden op: 27 juli, 3 augustus en 10 augustus. Ook gaan wij weer goederen inzamelen op 30 april en 11 juni van 9.30 tot 11.30 in De Weme. Helaas hebben enkele… Lees verder »

De ’top twintig’ van het meest gezongen lied.

Publicatiedatum: 

De twintig meest geliefde liederen, in de Protestantse Kerk Nederland, zijn afkomstig uit verschillende zangbundels, van het Liedboek 2013 tot de Psalmberijming 1773 en Opwekking. Ze geven zo een mooie dwarsdoorsnede van de breedte van de Protestantse Kerk. Het lied ‘Ga met God’ werd door maar liefst één op de twintig deelnemers als favoriete lied… Lees verder »

Het HCM zingt voor Oekraïne. Zingt u met ons mee?

Publicatiedatum: 

24 februari 2022 zal de geschiedenis ingaan als de datum die voor de miljoenen Oekraïners wellicht als hun zwartste dag de geschiedenis in zal gaan. De dag dat Rusland besloot hun land in te vallen. De vele beelden die ons de afgelopen weken bereiken staan op ons netvlies gebrand en vervullen ons met grote zorgen.… Lees verder »

Taizédienst 20 maart met thema ‘Het echte geluk is…..’

Publicatiedatum: 

Welkom Taize, zomaar een klein gehucht in de Bourgogne, in Frankrijk. Niet ver van Cluny en liggend op een steile heuvel, aan het dal van de rivier de Grosne. Het is wereldwijd bekend van de Kloostergemeenschap die jaarlijks vele duizenden jongeren, maar ook ouderen ontvangt, om samen gebedsvieringen te houden. Vieringen met veel stiltes, korte… Lees verder »

Tafel gedekt voor onze Dorpskerk?

Publicatiedatum: 

Feestelijk gedekte tafel met heel veel verschillend porselein, was ‘muziekproject! ‘The Sonic Embassy’ van LUNA Collective. 7 maart 2022 In het afgelopen weekend stond deze bijzondere gedekte eettafel, voor onze Dorpskerk in Dalen. Het ging over een mooi project van het Luna Collective. Het LUNA Collective, makers van de Sonic Embassy, hebben zelf in tal… Lees verder »