Uitnodiging voor jonge mensen

Publicatiedatum: 

Misschien ben jij jong (jong van leeftijd en/of jong van geest) en heb je weleens gedachten over (de band die je hebt met) geloof en kerk. Ik nodig je (na dit te hebben overlegd met collega ds. Piet Ravensbergen) uit voor een gespreksgroep over vragen die je kunnen bezighouden. Niet om op alle vragen antwoord… Lees verder »

Barbecue zondag 18 augustus 2024

Publicatiedatum: 

–Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur, in de pastorietuin > achter  ‘de Weme’. U kunt zich opgeven voor deze BARBECUE, tot 1 augustus, via e-mail Hanneke Koops: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die vandaag (zondag de 21ste juli) én  zondag 28 juli in de kerk zal liggen. De… Lees verder »

Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’ 2025

Publicatiedatum: 

In de Goede of Stille Week 2025 gaat een projectkoor onder leiding van Ds. Pieterjan de Buck, het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer in twee kerken in de Zandloperdorpen zingen. (waarvan de Dorpskerk in Dalen er één is en de kerk in Aalden mogelijk de… Lees verder »

Kniepertjesbakkers gezocht!

Publicatiedatum: 

Voor de zomeravondmarkten in Dalen zoeken wij, als activiteitencommissie van de Dorpskerk van Dalen, bakkers voor de heerlijke traditionele Knieperties. Meer info hierover bij Roelof Kamps: tel. 06 20475822, mail: r.kamps71@gmail.com Aanwezigheid Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten: Woensdag 24 juli 2024. bazaar Woensdag 31 juli 2024. bazaar Woensdag 7 augustus 2024 . bazaar Woensdag 14… Lees verder »

Taizéviering zondagavond 16 juni 2024

Publicatiedatum: 

VOEL JE WELKOM IN DE DORPSKERK DALEN Op zondagavond 16 juni, om 19.00 uur, bij de viering in de sfeer en stijl van Taizé. Deze viering heeft een meditatief karakter en is ontstaan in het Franse dorpje Taizé (Bourgogne).   Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een Taizé-viering is een korte viering, met… Lees verder »

Woensdagavond 19 juni 2024 – La famille Bélier – film van de maand

Publicatiedatum: 

Op de derde woensdag van de maand: Weme-film De films die we maandelijks in De Weme draaien ontmoeten goede belangstelling! In juni vertonen we de laatste film van dit seizoen; na de zomervakantie gaan we in september verder. Op woensdagavond 19 juni 2024 bekijken we de heerlijke zomerfilm La famille Bélier in De Weme, Hoofdstraat… Lees verder »

Hoe kunnen kerken lokaal zo lang mogelijk verder?

Publicatiedatum: 

Bron: Laatste nieuws PKN website. Sinds anderhalf jaar begeleidt ds. Heleen Maat samenwerkingsverbanden van gemeenten in de classis Groningen-Drenthe. Insteek: zo lang mogelijk als gemeenten lokaal verder kunnen. “Vanwege onderlinge verschillen in bijvoorbeeld omvang en cultuur, en de angst om de eigenheid kwijt te raken, is dat best spannend. We slaan nieuwe wegen in.” Heleen… Lees verder »

Feest van de Geest-19 mei- Dorpskerk van Dalen

Publicatiedatum: 

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve… Lees verder »

Zaterdag 18 mei >laatste keer inzamelen bazaar 2024

Publicatiedatum: 

Voor de zomeravondmarkten van 2024 zijn we alweer druk bezig om spullen in te zamelen. We zamelen de volgende goederen in: Boeken, speelgoed, kleine huishoudelijke spullen, glaswerk, lp/ cd. Geen computers en meubelen. Voor vragen over dit inzamelen kunt u contact opnemen met: Roelof Kamps:     06 20475822 Henk Mepschen: 06 12556592 De laatste inzameldatum… Lees verder »

Woensdagavond 15 mei – film van de maand

Publicatiedatum: 

Op elke derde woensdag van de maand is er de ‘Weme-film’. In de maand mei  bekijken we, als film van de maand, de film Hors Normes in De Weme, Hoofdstraat 24 te Dalen. Hors Normes (internationale titel: The Specials) is een film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchable). De… Lees verder »