Jan Jaap Wubs, De Drieklank, 9 februari 2023

Publicatiedatum: 

Jan Jaap Wubs in kerkelijk centrum De Drieklank, Kerkstraat 16 te Aalden, op donderdag 9 febr 2023, aanvang 20 uur. De voorstelling: ‘Wat Zullen Wij Dan Van Deze Dingen Zeggen?’ is een voorstelling van twee keer ca 40 minuten, met materiaal in de vorm van liedjes, verhalen en overdenkingen. Verhalen over Paulus uit Handelingen, en… Lees verder »

Ichthuskoor in de dienst van 15 januari 2023

Publicatiedatum: 

Op zondag 15 januari 2023 zal het Ichthuskoor uit Emmen haar medewerking verlenen aan de dienst in onze Dorpskerk. Het Ichthuskoor is opgericht in februari 1965 en bestaat dus ruim 55 jaar. Het koor staat onder leiding van dirigent Frits Vugteveen. De organist is Dirk Swama en trompettist is Louis Luitjens. Voorganger is Ds. Peter… Lees verder »

Een nieuwe morgen – Een nieuw jaar!

Publicatiedatum: 

Bron: Zandloper januari 2023 ‘Goedemorgen in dit nieuwe jaar’. Gewoonlijk deel ik op deze plek de actuele zaken in de kerk en/of artikelen vanaf de PKN-website. Dit jaar wil ik beginnen met alleen muziek én de woorden die daarbij horen. Het gaat over de haven in de vroege ochtend, die rust geeft en altijd veiliger… Lees verder »

Kerstnachtdienst Dalen, 24 december – 21.00 uur

Publicatiedatum: 

Kerstnacht 2022 De oude klok van de Dorpskerk van Dalen. Al heel lang is deze klok in Dalen de boodschapper van tijd én van goed en slecht nieuws. En uiteraard roept hij iedereen welkom in deze eeuwenoude kerk, midden in het dorp. Zo ook op de kerstavond van 24 december 2022. Voel je welkom, door… Lees verder »

Kerst-wandel- speurtocht in Aalden

Publicatiedatum: 

“De ster achterna” Begin en eind van de wandeling is bij De Korenhof, Aelderstraat *Waaruit bestaat de Korenhof ? De Korenhof is een klein wooncomplex met aanleunwoningen en koopwoningen in het centrum van Aalden. (Adres: Korenhof 1, 7854 NA Aalden) Het is een prachtige plaats om te wonen, met een beschermd dorpsgezicht en nog vele authentieke… Lees verder »

Wat betekent Kerst voor jou?

Publicatiedatum: 

Nieuws van de kerkwebsite  WAT BETEKENT KERST VOOR JOU? Wereldwijd vieren miljoenen mensen op 25 en 26 december het grootste christelijke feest van het jaar. In (nacht)diensten komen gelovigen samen om de geboorte van Jezus Christus te vieren. De geboorte van Jezus, door God gezonden om licht en leven in te brengen, nu en in de… Lees verder »

Taizédienst op Zondagavond 11 december 2022

Publicatiedatum: 

VOEL JE WELKOM IN DE DORPSKERK DALEN Allemaal hartelijk welkom bij de Taizéviering, in onze eeuwenoude Dorpskerk van Dalen. Op de avond van de Derde Advent begint deze ingetogen viering om 19.00 uur en heeft in deze tijd van verwachting, als thema ‘Stilte en Liefde’. Taizé – De waarde van de stilte: Christus zegt: “Mijn… Lees verder »

Resultaat Diaconie project, Dorpskerk Dalen 2022:

Publicatiedatum: 

Prachtig resultaat: DuoFietsen – werkgroep Dalen € 1730,00 Ieder najaar is er in de Dorpskerk van Dalen het Diaconieproject. Dit is een gekozen  goede-doelenproject, dat wel wat extra steun kan gebruiken. Tijdens de projectweken van half september (Startzondag) t/m begin november (Oogstdienst/zondag) wordt er iedere week gecollecteerd voor deze actie. Dit najaar begon het diaconie-project op… Lees verder »

Bijbels koken – donderdag 24 november 2022

Publicatiedatum: 

Op donderdag 24 november is er weer een culinaire middag en avond in de Weme. We hopen dat we u weer kunnen verwelkomen en als vanouds een gezellige en smaakvolle maaltijd zullen hebben. Het menu, ziet er in ieder geval, goed uit! Er is ruimte voor heel veel eters én kokers. Degene die mee wil… Lees verder »

De Kerk op weg naar 2040

Publicatiedatum: 

Najaar 2022 We zijn nu op weg in het najaar van 2022 en kijken in de kerk, met een positieve en hoopvolle blik, vooruit naar de toekomst.   Af en toe vragen we ons toch wel af hoe het in 2040 in de kerk zal gaan. Over de kerk in de wereld en in Nederland, maar… Lees verder »