Kerkdiensten Dorpskerk Dalen online beluisteren

Publicatiedatum: 

Kerkdiensten Dalen Iedere zondagmorgen om 10.00 uur is er een uitzending van de kerkdienst vanuit de Dorpskerk in Dalen. Deze dienst is te beluisteren via onze kerkwebsite: www.dorpskerkdalen.nl  (menu kerkdiensten/ kerkdienst beluisteren) en via www.kerkomroep.nl  Verhaal uit de pastorie Kon ik in het vorige kerkblad nog onbekommerd schrijven over de gezelligheid tijdens het Stamppottenbuffet, dat… Lees verder »

Nieuwe pagina, ‘Verbinding met elkaar’

Publicatiedatum: 

Vanaf de eerste lentedag, zaterdag 21 maart 2020, middenin de ‘Veertigdagentijd’. Aan het begin van het nieuwe jaar hoorden wij de eerste geluiden over een griepepidemie door het Corona-virus. Aanvankelijk was de gedachte dat het weer één van de vele griepepidemieën zou zijn, maar al snel bleek dat het z.g. COVID-19 een heel agressief en… Lees verder »

Oproep luiden kerkklokken

Publicatiedatum: 

Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken ook alle kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken… Lees verder »

Gedicht over Hoop

Publicatiedatum: 

Een gedicht in deze Veertigdagentijd, wat stemt tot nadenken over hoop en verwachting. De Veertigdagentijd voor Pasen, is dit jaar met veel verwarring, angst, maar ook….. vooral hoop! Hoop   De wereld gaat op slot, het virus in ons leven slaat toe! Lijden wordt realiteit, brengt mensen tot elkaar.   Ons land gaat op slot,… Lees verder »

Geen diensten in maart!

Publicatiedatum: 

Op zondagen 15, 22 en 29 maart 2020 zullen er in verband met de corona crisis geen kerkdiensten worden gehouden! Het kerkbestuur heeft hiertoe besloten in navolging van zovelen en volgt hiermee het advies van de classis. Laten we hopen en bidden dat verdere verspreiding van het virus achterwege mag blijven en dat de genomen… Lees verder »

Vindplaats van geloof, hoop en liefde, ook in een tijd van verwarring.

Publicatiedatum: 

Bron: Website Protestantse Kerk Nederland Protestants perspectief van ds. René de Reuver, scriba generale synode, over de angst voor Corona en de tragische situatie van vluchtelingen aan de Grieks-Turkse grens. Corona Het spook van de angst waart rond in onze wereld. Deze keer in de vorm van een ongrijpbaar virus waarvan we niet veel meer… Lees verder »

Koor Polyphonie, 15 maart, in de Dorpskerk in Dalen

Publicatiedatum: 

*Het concert van aanstaande zondag, gaat i.v.m. het ‘Coronavirus’ niet door!   Het Christelijk groot gemengd koor Polyphonie werkt mee in de dienst van 15 maart. Het Christelijk groot gemengd koor Muntendam Stadskanaal was een koor dat tot 1 april 2019 bestond uit twee koren t.w. Looft den Heer uit Muntendam en Polyphonie uit Stadskanaal.… Lees verder »

Bijbels Koken – 26 februari 2020

Publicatiedatum: 

Op woensdag 26 februari is er weer ‘Bijbels Koken’. Degenen die mee willen helpen met koken zijn om 15.00 uur welkom in de Weme. Om 18.00 uur gaan we aan tafel. Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden. In verband met het inkopen doen vragen wij u om zich van tevoren op… Lees verder »

Ichtuskoor in de dienst van 23 februari

Publicatiedatum: 

Op zondag 23 februari zal het Ichtuskoor uit Emmen haar medewerking verlenen aan de dienst in onze Dorpskerk. Het koor staat onder leiding van dirigent Frits Vugteveen. De dienst begint om 10.00 uur, de voorganger is Ds. Peter Den Braanker uit Dalen. Het Ichthuskoor is opgericht in februari 1965. De  leden van het koor zijn… Lees verder »

Stamppottenbuffet – 16 februari 2020

Publicatiedatum: 

De Activiteitencommissie organiseert het jaarlijkse stamppottenbuffet op zondagmiddag 16 februari, aanvang 16.45 uur. Tal van vrijwilligers bereiden een smakelijke maaltijd. Zij trakteren ons op Stamppot Boerenkool, Hutspot, Hete Bliksem of Stamppot Zuurkool.  En natuurlijk is er volop gelegenheid om bij te praten. Doe gezellig mee en kom zondagmiddag 16 februari naar De Weme. Om enigszins… Lees verder »