Nieuwjaar 2024

Blijf geloven in de toekomst,

ook al lijkt de kans maar klein.

Blijf geloven in de wereld,

die jouw wereld ook kan zijn.

  Blijf geloven in het leven,

                 in je denken en je doen.

  Blijf geloven in oprechtheid

                 en je normen en fatsoen.

Blijf geloven dat een ander,

ook voor jou wat over heeft.

Blijf geloven in de liefde,

alle dagen dat je leeft

Welkom allemaal, in onze Dorpskerk van Dalen, op deze eerste zondag van het nieuwe jaar 2024. Vandaag is onze voorganger Ds. G. Arends uit de Krim. En Bert van der Klis uit Emmen mag, als organist, de spits afbijten in 2024.

 Ook is iedereen van harte welkom om, na de dienst een heerlijk kopje koffie of thee met elkaar te drinken. Elkaar te ontmoeten en/of even bij te kletsen.


-Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag, 14 januari 2024, gaat pastor A. Metselaar uit Hoogeveen voor. De organist die ochtend  is Geert Meendering uit Borger.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (algemene diaconale doelen) en de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Collectemunten zijn verkrijgbaar aan de  Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028 Vandaag, (de eerste zondag van de maand) is er ook muntverkoop, na de dienst, in de consistoriekamer.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag (31 dec.2023) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij dhr. H. Hazelaar, Burg. ten Holteweg 29 in Dalen. En een kaart, met een groet van onze gemeente, is verstuurd naar Fam. v d laan, Burg. Fonteinstraat 3, ook in Dalen.


-Om alvast in de agenda te zetten:

Zoals de meeste mensen nu wel weten, heeft ds. Pieterjan de Buck, momenteel predikant in de protestantse kerk te Heerenveen, het beroep van onze kerkgemeente hier in Dalen aangenomen.  Op zondag 11 februari is er de intrededienst van onze nieuwe dominee. Het  beloofd een mooie en bijzondere dienst te worden. De bevestiging zal door ds. H. Veltman worden verricht.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn  én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar u hebt geen vervoer?  Dan is er de autodienst. Komende zondag 14 januari is Henk Dekker de chauffeur. Belt u uiterlijk de avond van tevoren even met Henk: tel. 0524 233742


-Nieuwjaarsreceptie:

Dinsdagavond 9 januari 2024  – 20.00 uur in De Weme, We kunnen elkaar dan de hand schudden en onder het genot van een hapje en drankje, terugkijken op 2023 en uiteraard  vooruitkijken naar het  jaar 2024. Iedereen is van harte welkom!


-Gezocht:

Bent u creatief met natuur, vindt u het leuk om mooie boeketten samen te stellen of mee te denken hoe onze mooie dorpskerk het best tot zijn recht kan komen, dan doen we een beroep op U (m/v)!  In toerbeurt,  vóór de zondag, voor het zelf samenstellen van een mooi boeket. Alleen op de kerkelijke hoogtijdagen is er een groter project wat dan gezamenlijk wordt georganiseerd en uitgevoerd. Lijkt u dit leuk of wilt u nadere informatie: Lies Matthijsse, tel nr. 0524-550696 wil u er graag verder over informeren.  Het is overigens niet nodig om dan zelf de kerkdiensten bij te wonen, dit is geheel vrijwillig.


-Kliederkerk:

Op 14 januari is er om 10.00 uur weer kliederkerk. Voor jong en oud! Ben jij er ook bij?  In februari is er geen Kliederkerk i.v.m. de intrededienst van ds. De Buck. Iedereen is van harte welkom van 10-12 uur in de Weme. 


Agenda

Zondag 21 januari   –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen


Zondag 28 januari   –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo

Viering Heilig Avondmaal                                   


Zondag 4 februari   –  10.00 uur

Drs. J. Maatjes uit Oosterhesselen