MARTINIKOOR TREEDT OP IN DALEN

De Activiteitencommissie is erin geslaagd om ook dit jaar een gerenommeerd koor aan te trekken voor een optreden in de kerk van Dalen.

Op 25 september brengt het Martinikoor uit Losser (www.martinikoor.nl) een gevarieerd programma . Aanvang 20.00 uur. Dit koor werd in 2014 nationaal kampioen tijdens het concours van de KNZV .

Martinikoor

Voorverkoop toegangskaarten  ( €10),  vanaf 1 september bij Annico.

Entree, bij de ingang van de kerk: € 12,50

 

banner

Voor je eigen plezier en mooi zingen, zodat we de toehoorder er van kunnen laten genieten. Dit is wat het Martinikoor al sinds haar oprichting in 1963 nastreeft.

Het doel van dit mannenkoor is dan ook om gezamenlijk de muzikaliteit van het koor als geheel en van de individuele leden te ontwikkelen, waarbij natuurlijk ook de gezelligheid een belangrijke rol speelt.

Gedurende zijn bestaan, heeft het Martinikoor al vele optredens verzorgd voor radio en TV en bij deelname aan concerten heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Het laatste huzarenstukje was in 2014, toen het Martinikoor nationaal kampioen in de c klasse van de KNZV werd.

Het repertoire van het Martinikoor, op dit moment 23 leden, kan rustig als veelzijdig worden betiteld. Het koor zingt zowel klassiek alsook modern. Van Russisch Byzantijns tot vlotte Barbershopsongs. Hoewel het Martinikoor geen kerkkoor is, behoort ook kerkelijke muziek tot het repertoire en kunnen ze ook een kerkdienst muzikaal opluisteren.

Gemiddeld treed het koor 15 keer per jaar op. Om het gewenste niveau op peil te houden, wordt er iedere dinsdagavond gerepeteerd in het eigen clubgebouw aan de Dr. Frederiksstraat 6A te Losser van 19:30 uur tot 21:45 uur.

Nieuwe mannelijke leden van alle stemsoorten, zijn van harte welkom op één van de repetitieavonden. Zie ook de website.

De dirigent van het Martinikoor, sinds 2001, is Paul Kempers.

paul_kempers

Paul Kempers ontving zijn eerste lessen op de muziekschool in Oldenzaal. Hij vervolgde zijn pianostudie op het conservatorium in Enschede bij Benno Pierweyer en Fred Oldenburg. Tijdens en na zijn vakstudie nam hij deel aan verscheidene masterclasses bij Ronald Brautigam.

Al in een vroeg stadium van zijn opleiding specialiseerde hij zich binnen het instituut in het begeleiden van vocalisten. Bovendien trad hij veelvuldig op als solist tijdens conservatoriumconcerten. Na het afronden van zijn pianostudie verdiepte hij zich in koordirectie en kamermuziek.

Als pianist/dirigent leidde hij verscheidene operette en musicalverenigingen. Op dit moment is hij naast dirigent van het Martinikoor ook nog dirigent van het Oldenzaals mannenkoor en het Enschede’s Byzantijns kozakkenkoor. In heel Nederland gaf en geeft hij concerten met deze koren.
Met het Byzantijns kozakkenkoor maakte hij enkele concertreizen naar Duitsland en België en tevens is er een CD opgenomen.

Paul Kempers profileert zich als een veelzijdig musicus: met het trio Pathetique gaf hij vele concerten in den lande en samen met fluitiste Noes Lenselink vormt hij een duo.
Als quatre-mains speler treedt hij op met de pianist Hans Schokker en met de sopranen Claudia Patacca en Magareth Beunders betrad hij veelvuldig het podium als liedbegeleider.
Zijn veelzijdigheid als musicus uit zich ook bij het trio Con Amore waarbij hij salonmuziek ten gehore brengt.

Wij wensen u veel luisterplezier, op vrijdagavond 25 september, in onze Dorpskerk in Dalen.

De activiteitencommissie.