Project van het Nederlands Bijbelgenootschap

Met € 20,- geeft u al 4 kinderbijbels

Bulgarije is één van de armste landen van de Europese Unie en telt relatief zeer veel weeskinderen. Deze groep van zo’n 25.000 kinderen krijgt weinig aandacht en hulp. Het Bulgaars Bijbelgenootschap wil iets voor de weeskinderen doen. Met kinderbijbels, maar ook met allerlei activiteiten.

Deze kinderen leven vaak in slechte omstandigheden: de staat heeft weinig geld over voor hun levensonderhoud. En men bekommert zich al helemaal niet om de geestelijke behoeften van de kinderen.

Bulgarije-groot-e1418117399289-780x330

Kerken aan het werk

Kerken in Bulgarije proberen enig licht te brengen in het moeilijke leven van de weeskinderen. Ze doen dat door kinderen te bezoeken, aandacht te geven en leuke dingen te organiseren. En ze vertellen de kinderen dat Gods liefde juist ook voor hen is, dat God ze niet vergeet. En om dat te onderstrepen, geven ze de kinderen graag kinderbijbels en andere boeken met bijbelse thema’s.

Help onze Bulgaarse collega’s

Om de kinderbijbels te bekostigen is de hulp gevraagd van onze zusterorganisatie in Bulgarije: het Bulgaars bijbelgenootschap. Onze collega’s daar gaan mee met de bezoekjes en nemen dan kinderbijbels mee voor de kinderen. Bij de 1.400 kinderen die de afgelopen jaren een bijbel hebben gekregen, zien ze het effect: de kinderen lezen er met plezier in, ze weten dat God hen niet vergeet.

 Ivan Rangelov, zelf ooit bewoner van een kindertehuis in Bulgarije

  Foto Bulgarij kin.2

Ivan Rangelov is 30 jaar oud en hij woont in Bulgarije. ‘Ik was zeven toen mijn ouders mij achterlieten in kindertehuis Nikola Vaptsarov, in het dorpje Roman. Eigenlijk heb ik nog geluk gehad. Ik ben geweldig opgevangen. Alsof ik in een nieuwe familie terecht kwam. Zo maakte ik ook kennis met de Bijbel. Dat heeft mijn leven diepgang gegeven. Nu ben ík degene die anderen helpt, als vrijwilliger in mijn kerk. Ik lees de Bijbel en leef er ook naar. Dat gun ik al de weeskinderen van nu ook van harte.’

Uw hulp is nodig, omdat:

  • Bulgarije is één van de armste landen van de Europese Unie
    • Het land telt relatief zeer veel kinderen in tehuizen
    • Het Bulgaars Bijbelgenootschap wil iets voor deze kinderen doen. Met kinderbijbels, maar ook met allerlei activiteiten

Met uw steun brengt u licht en hoop in het leven van deze kinderen.

Elke € 5,- is een kinderbijbel

Het Nederlands Bijbelgenootschap zet zich in voor kinderbijbels voor Bulgaarse kinderen uit de tehuizen. Uw gift helpt écht:
€ 15,- = 3 kinderbijbels
€ 20,- = 4 kinderbijbels
€ 25,- = 5 kinderbijbels

Zo halen we misschien wel ons doel: tenminste 4.000 kinderbijbels!

Meer informatie op de site van het <Nederlands Bijbelgenootschap>

Bulgarije-groot-e1418117399289-780x330