Bron: Website Protestantse Kerk Nederland.
 December 2017

De hele wereld viert Kerst. Overal zie je lichtjes en kerstbomen verschijnen. Cadeaus worden gekocht om elkaar te verrassen. In de kerk draait het feest van Kerst om de geboorte van Jezus Christus. Zijn geboorte betekende het begin van iets nieuws. Gods cadeau voor ons.

In de kerstnacht zijn de kerken vol. En iedereen is van harte welkom! Gemeenteleden nemen genoegen met een staplaats, zodat gasten kunnen zitten. Hoe leuk is het om een goede buur, familielid of vriend uit te nodigen voor de dienst? In veel plaatsen gebeurt dat ook, via een folder of de plaatselijke huis-aan-huiskrant. Het kan ook persoonlijker:

‘Heb je zin om met me mee te gaan naar de Kerstnachtdienst?’

Cadeautje voor de gast
Dit jaar kunt u ook gebruik maken van een cadeautje: een kerst-cd die u gratis kunt bestellen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor die buurman, die vriendin of een collega. Er zijn twee verschillende cd’s, ´Nu is er hoop´ voor volwassenen en ´Wij vieren Kerst´ vol vrolijke kerstkinderliedjes.

CD als uitnodiging
Met z’n allen, kunnen wij mensen uitdagen om de cd te bestellen en te geven. De kinder-cd is leuk voor de ouders van de kerk, maar wellicht ook een cadeautje voor vriendjes of vriendinnetjes. De beide cd´s kunnen uitgedeeld worden als geschenkje na afloop van de kerstmaaltijd voor ouderen, na de kerstmusical met de kinderen, al dan niet vergezeld met een uitnodiging voor de kerstnachtdienst.

 

De praktijk leert dat mensen de cd ook aanvragen voor familieleden: voor grootouders of juist andersom: grootouders voor hun kleinkinderen. Als u de cd aan iemand geeft, is het goed om na te denken aan wie u dat doet. Vindt deze persoon de cd leuk? Past het om de cd nu te geven? Uiteindelijk gaat het niet om het cadeau zelf, maar om de relatie die u met iemand hebt en opbouwt. Juist in deze tijd is omzien naar elkaar zo waardevol.

Nynke Dijkstra- Algra,
verbindend specialist Protestantse Kerk in Nederland

Kijk voor meer informatie over het bestellen van de kerstcd´s op www.protestantsekerk.nl/kerst of www.daaromkerst.nl.