In het weekend van 21 t/m 25 september ontmoeten wij weer een aantal gemeenteleden vanuit onze partnergemeente in Rousse-Bulgarije, die dan bij ons op bezoek komen. Al bijna 10 jaar is er contact met deze gemeente en bezoeken wij elkaar (beurtelings) jaarlijks. Deze keer mogen wij zes mensen verwelkomen en heeft de werkgroep globaal een programma gemaakt, met als belangrijk punt de Eredienst op zondag 22 september, waarin het Heilig Avondmaal gevierd wordt.

De ontmoeting op de zondag is vooral bedoeld, om door contact, het dichterbij brengen van mensen in hun dagelijkse doen en laten in Bulgarije. Heel belangrijk is daarbij, om via elkaars geloofsbeleving, van elkaar te leren en elkaar in het geloof te inspireren en hoe we elkaar tot hulp en steun kunnen zijn. Onder het motto van “Geloven houdt niet op bij de kerkdeur”.

Vanaf 17.00 uur is er ontvangst in de Weme, met aansluitend een warme maaltijd.

Inschrijflijst voor dit samenzijn ligt op Startzondag 16 september in de kerk. Iedereen is van harte welkom.

                                              Ontmoeting 2016

 

Globale planning van het programma:

Vrijdagavond ontvangst van de groep. De volgende mensen worden verwacht: Emo, Tedy, Victor, Maria, die logeren bij Peter Hollenga en Nicolas en Elena, die verblijven bij de familie Kos.

Zaterdag met z’n allen op stap waar, afhankelijk van het weer, verschillende ideeën voor zijn.

Zondag: 10.00 uur, Eredienst waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd. Koffie en ontmoeting in de kerk. Lunch bij gemeenteleden, daarna wandeling op Mantingerzand, mogelijk met kinderen van de zondagsschool. Vanaf 5 uur gezamenlijke ontmoeting in de Weme met gemeenteleden.

                                       Verkenning van Dalen, 2016

 

Maandag is het programma nog niet helemaal zeker, dit hangt natuurlijk weer van de weersverwachting af.

Dinsdagmorgen vertrek naar vliegveld Eindhoven.

We hopen op een waardevolle en gezellige ontmoeting.

De Bulgarije Werkgroep

Bulgaars Bezoek 2012,
Op excursie bij molenaar Hans Petit, van molen de Bente