Op zondag 10 november zal tijdens de Oogstdienst muzikale medewerking worden verleend door het Cr. Mannenkoor Stadskanaal. Het koor staat onder leiding van dirigent Harold Kooij en wordt begeleid door organist Ronald Knol. Het koor zingt overwegend geestelijke liederen. Er is een grote variatie in de liederenkeuze, van eenvoudige liederen tot grootse en majestueuze werken. Bij bepaalde gelegenheden, zoals concerten, worden ook wel liederen gezongen van het populaire genre.De dienst begint zoals gewoonlijk om 10.00 uur in onze Dorpskerk en de voorganger is Ds. Peter den Braanker.

Dirigent & Pianist Harold Kooij is een energiek muzikaal leider met ervaring op een breed vlak.Als pianist is hij bekend om zijn improvisatietalent; hij is veelgevraagd voor diverse uitvoeringen zoals; cd-opnamen en het geven van concerten met solisten, koren, orkesten.

Als dirigent werkt hij inspirerend voor de koorleden, en kiest voor een mix van goed en strak instuderen met “lekker” zingen, zodat iedereen met plezier de repetitie bijwoont.

“Je moet als dirigent een duidelijke pijl op de boog zetten voor het koor. Je werkt ergens naartoe; een concert; project of muzikale medewerking anderszins.”

Gedurende zijn loopbaan blijft hij zich ontwikkelen d.m.v. zelfstudie en privelessen bij gerenommeerde vakmusici. “Elke dag valt er iets te leren, en het is eindeloos….; er is geen plafond in het bereiken van kennis op muzikaal gebied!”

Bij het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal voelt hij zich echt op zijn plek. “Het is een heel goed koor met een zuivere klank. Er wordt afwisselend krachtig en subtiel gezongen; dynamisch.”

Het Chr. Mannekoor Stadskanaal zingt overwegend geestelijke liederen. Er is een grote variatie in de liederenkeuze, van eenvoudige liederen tot grootse en majestueuze werken. Bij bepaalde gelegenheden, zoals concerten, worden ook wel liederen gezongen van het populaire genre