Vanaf de eerste lentedag, zaterdag 21 maart 2020, middenin de ‘Veertigdagentijd’.

Aan het begin van het nieuwe jaar hoorden wij de eerste geluiden over een griepepidemie door het Corona-virus. Aanvankelijk was de gedachte dat het weer één van de vele griepepidemieën zou zijn, maar al snel bleek dat het z.g. COVID-19 een heel agressief en verraderlijk virus is.  Nu een paar maanden later houdt dit virus de hele wereld in zijn greep en vele grenzen zijn gesloten. De scholen zijn dicht, veel mensen werken thuis en bijna alle evenementen en activiteiten gaan niet door en zijn of worden uitgesteld. Ook in Dalen zijn vele mensen thuis en is naast het persoonlijke contact, ook de verbinding met elkaar er bijna niet meer. Iedereen moet afstand bewaren en je voelt je gebonden en beperkt in vrijheid van leven. Ook zijn mensen thuis, preventief of ziek door het virus en voelen zich door de quarantaine,  eenzamer dan ooit en missen de zo belangrijke verbinding in het mens-zijn.

Juist in deze moeilijke tijd is verbinding zo belangrijk en kunnen woorden en muziek, het gemis door het wegvallen van fysiek contact iets verzachten. Op deze plek is er vanaf de eerste lentedag, zaterdag 21 maart en voor zolang de epidemie duurt, gelegenheid voor iedere inwoner van Dalen en omgeving om muziek (of de woorden van muziek), gedichten, mooie woorden en spreuken met elkaar te delen. Wij hopen dat dan de herinnering of herkenning daaraan iets brengt van bemoediging en troost. Ook nieuwe muziek en/of woorden kunnen je opeens raken en je inspiratie geven. Door het delen ontstaat er misschien iets van een wij-gevoel; het gevoel wat je nu zo mist.

Iedere dag wordt er op deze website, via het Nieuwsmenu, op pagina ‘Verbinding met elkaar’, een inzending geplaatst! Uiteraard kunt u zo vaak insturen als u wilt. Bij meerdere inzendingen heeft de webbeheerder de eindredactie.

Wilt u dit wij-gevoel met ons delen, stuurt u dan de naam en/of uitvoerende van het muzieknummer, de woorden of gedichten-spreuken, via het <contactmenu>, naar de webbeheerder van deze site. Met vermelding: ‘Verbinding met elkaar’. Ook graag u naam en adres vermelden. * (uw naam en adres komen niet op de site, tenzij u anders vermeldt)