Beste mensen, tja, mededelingen van de kerkenraad… zoals u begrijpt zijn de kerkenraadsvergaderingen ook op een zeer laag pitje gezet. Althans wat betreft de fysieke vergaderingen. Gelukkig kunnen we over alle kerkelijke zaken per mail en telefoon snel contact hebben. En in deze gaat het dan bijvoorbeeld over hoe we contact kunnen houden met onze gemeenteleden.  Onze predikant, Peter den Braanker is vanzelfsprekend -en zeker in deze tijden- altijd bereikbaar voor onze gemeenteleden. Ook helaas afhankelijk van de telefoon. Hij belt gemeenteleden op maar vindt het ook zeer prettig wanneer u hem belt! (06-83227832 of 0524-551251).

Geef het a.u.b. ook aan hem door, wanneer u denkt dat iemand in uw omgeving graag contact met hem zou willen hebben.

In de Zandloper van april 2020, schreven Peter en ondergetekende al over de kerkdiensten die per pc of kastje te horen zijn én de verwachting dat dit ook met beeld gerealiseerd gaat worden. Inmiddels werkt de beeldverbinding goed en kan men de eredienst zowel luisteren als bekijken. Voor de mensen zonder internet en pc, is er een kastje met optimaal geluid (geen beeld). Meer informatie hierover bij Roelof Kamps (0524-222762) en Klaas van Urk (0524-552332)  Zij zijn beide het aanspreekpunt voor het online meemaken van onze kerkdiensten.

Het is ook in De Weme nog nooit zo rustig geweest, weinig tot geen activiteiten. Pasen zonder kerkdiensten en Pinksteren… wie weet, misschien op afstand van elkaar in de kerkbanken en stoelen zitten?? Het is allemaal nog maar zeer de vraag of dit dan weer zal kunnen. En het voelt nog steeds erg onwennig, ook voor mensen die wél naar buiten mogen, nog kunnen wandelen of fietsen in de rustige natuur die we hier rondom ons kerkdorp Dalen en omgeving hebben.

Woon je in een zorgcentrum, welk vaak ‘op slot’ zit, of ben je niet meer zo mobiel, dan is zelfs deze luxe een onbereikbaar iets, om niet te spreken over de eenzaamheid nu je geen bezoek mag ontvangen. Het ziet er, vooral met dit mooie weer op veel plaatsen zoals het centrum van Dalen, zo ‘unheimisch’ uit, geen terrassen en gezelligheid en dat heeft weer tot gevolg dat je nog nooit zoveel zin hebt gehad om ergens op een terras van een kop koffie of een ijsje te genieten. Want als het niet mag…

Als kerkenraad kunnen we helaas niets anders dan u allemaal veel sterkte wensen en hopen dat we elkaar snel weer in onze vertrouwde dorpskerk kunnen ontmoeten, graag tot dan!

 

Hartelijke groet,

Hanneke Koops, voorzitter