Zoals bekend is het in verband met Corona  al geruime tijd niet toegestaan een kerkdienst bij te wonen in onze dorpskerk. De zondagsdiensten worden met beeld en geluid uitgezonden. ( Zie website Dorpskerk Dalen)

Vanaf 1 juni was dit in beperkte mate toegestaan, via opgave vooraf of tellen bij de ingang en dan maximaal 30 personen. Als kerkenraad van de Dorpskerk van Dalen hebben wij hier niet voor gekozen. Bij de deur staan, tellen en dan na de dertigste bezoeker “nee” verkopen vonden wij niet gepast. Maar vanaf zondag 5 juli mogen we weer een dienst houden waar maximaal 100 mensen zijn toegestaan. We zijn hier erg blij mee, u bent van harte welkom. We zullen echter wel rekening moeten houden met enkele aanpassingen.

  • Er zullen gast dames – heren aanwezig zijn om u te begeleiden
  • Alleen naar binnen via de hoofdingang
  • Desinfecteren van handen bij de ingang – plattegrond daar aanwezig
  • Jassen meenemen naar de zitplaats – geen garderobe
  • Op volgorde van binnenkomst plaatsnemen op aanwijzing van de gast dames – heren
  • Alleen naast elkaar zitten als je uit hetzelfde gezin komt
  • Vertrekken via de zij- deuren op aanwijzing van de gast dames – heren
  • Collecte alleen op open schaal bij de uitgang
  • Geen koffie drinken na de dienst

En de meest ingrijpende regel: NIET ZINGEN IN DE DIENST!

Door zingen verspreiden zich eventuele speeksel deeltjes met mogelijke besmettingen over grote afstand en daarom is zingen – ook neuriën- helaas niet toegestaan. De kerkboekjes zullen dan ook niet in de kerk aanwezig zijn. We hopen dat deze regelgeving over enige tijd weer kan worden versoepeld, dat we allen gezond blijven en ook dat we niet nogmaals door dit nare virus in onze bewegings vrijheid worden beperkt.

Vanaf 5 juli tot nader order van onze overheid zal bovenstaande regelgeving van toepassing zijn.

 

Namens de kerkenraad,

Hanneke Koops – voorzitter