Thema ‘Nabijheid’

Op zondag 18 oktober, om 19.00 uur, is er weer een Taizé-viering. Voor de tweede keer houden we deze viering, in onze Dorpskerk van Dalen, om op een andere wijze God te zoeken en tot aanbidding en verstilling te komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij het thema ‘Nabijheid’ is. Nabijheid en verbondenheid zijn de zaken die we in deze verwarrende en onzekere tijd zo vaak moeten missen. Juist nu hebben wij de ander zo hard nodig.

In een Taizé-viering richten we ons op de innerlijke rust. Door het ritme van de gezangen, de momenten van rust en stilte en daarbij de korte teksten, ontstaat er een vrede waar ruimte is om bij God en jezelf te komen. De gezangen zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.  Vaak zijn de liederen één of twee regels lang.

Ook kan men een kaarsje of waxinelichtje aansteken als teken van licht en verbondenheid.  Het zal een verstillend moment van de dienst zijn in deze Taizé-viering.

Van harte welkom, zondagavond 18 oktober. 19.00 uur.

 

Namens de Taizé-groep:

Peter den Braanker, Bert van der Klis, Sieta Kampen en Petrus Hollenga