Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen

Thema is ‘Hoop’.

Op zondag 14 november, om 19.00 uur, is er weer een Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen. In deze mediatieve dienst kun je op een andere wijze God zoeken en tot aanbidding en verstilling komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij het thema ‘Hoop’ deze keer centraal staat. Nabijheid, verbondenheid én vooral hoop zijn zaken, die we in deze verwarrende en onzekere tijd zo nodig hebben. Juist nu, hebben wij de ander zo hard nodig en is hoop zo ontzettend belangrijk.

In een Taizé-viering richten we ons op de innerlijke rust. Door het ritme van de gezangen, de momenten van rust en stilte en daarbij de korte teksten, ontstaat er een vrede waar ruimte is om bij God en jezelf te komen. De gezangen zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.  Vaak zijn de liederen één of twee regels lang.

Taizé is ook de ontmoeting tussen generaties, culturen, gelovigen van verschillende richtingen en ook niet-gelovigen. We hopen met deze vieringen vooral ook jongeren aan te spreken.

Een moment van rust en bezinning in een hectische wereld. Ook kan men een kaarsje of waxinelichtje aansteken als teken van licht en verbondenheid.  Het zal een verstillend moment van de dienst zijn in deze Taizé-viering.

 Iedereen is van harte welkom om deze viering mee te maken.