De voorganger van vanochtend is Ds. Peter den Braanker en de organist deze morgen is Bert van der Klis.

Vanmorgen vieren we samen het Heilig Avondmaal. Wij zijn in deze tijd, met een onzichtbaar virus, voorzichtig met elkaar. De viering zal op gepaste afstand plaats vinden. De rondgang kan daarom misschien wat langer duren. Let op de aanwijzingen van de ouderling van dienst.

Volgende week zondag 13 februari is er weer dienst om 10.00 uur. Voorganger zal ook dan, onze eigen predikant Ds. Peter den Braanker zijn.


Collectes:

Tijdens de dienst van deze morgen is er geen collecte, maar bij de twee zij-uitgangen! staan collecteschalen. De opbrengst is bestemd voor de diaconie (Wereld Diaconaat Oeganda)  en voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten vragen wij u zoveel mogelijk middels collectemunten uw gift te geven. Op doordeweekse avonden kunt u de munten halen op: Mr. Cassastraat 62  (0524-795028).  U kunt de munten contant betalen of het bedrag later overmaken.


Groet van de gemeente:                                                                      

De bloemen van vorige week zijn gegaan naar: Roelof en Antje Kamps, aan de Weiert in Dalen en een kaart is gestuurd naar Kees en Ans Pouw, aan de Kruisakkers, ook in Dalen.


Corona maatregelen:             

Het dragen van mondkapjes is weer verplicht bij binnenkomst, het begeven naar de plaats en bij het verlaten van de kerk. Ook dient u 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De liedboeken kunnen blijven liggen en is er voorlopig na de dienst helaas (nog) geen gelegenheid om gezamenlijk koffie te drinken.


Zondagsschool:

Op de zondagen 13 en 27 februari is er weer zondagsschool in de Weme. Alle kinderen zijn van harte welkom. Helpers worden gezocht!  *Meer info hierover: Tel. 0524-551251 of via mail: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl


 Autodienst: 

Degene die gebruik wenst te maken van  de autodienst, om de kerkdienst bij te kunnen wonen, wordt verzocht om uiterlijk zaterdag voor de betreffende kerkdienst contact op te nemen met de chauffeur, die vermeld staat bij de betreffende datum.

13 februari  Henk Dekker (tel. 0524-223742)

*Voor het Corona-protocol en de chauffeursagenda, kijk ook in ons kerkblad de Zandloper.   


Nieuws – Protestantse Kerk Nederland:

 Onderzoek naar veranderde muziekvormen in de kerk: er zijn steeds meer verschillende liedculturen binnen de PKN kerk. Uit recent onderzoek blijkt dat nu in de meeste gemeenten uit het Nieuwe  Liedboek (van 2013)  wordt gezongen. Maar ook Opwekking, Sela, de Evangelische liedbundel en de Taizébundel zijn populair en worden steeds vaker gebruikt. Fijn, dat we als gemeente de diversiteit van de verschillende muziekvormen respecteren.  Meer info: zie de PKN site.


Zondagsbrief digitaal:

Voor degene die de kerkdiensten volgen via de kerkzender is het mogelijk de liturgie én de zondagsbrief digitaal te ontvangen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Roelof Kamps    E-mail: r.kamps@live.com   Tel.  0620475822


‘De onderstroom’

De golven zijn de dagen, de dagen van het jaar

en het lijkt of zij vertellen, hoe het ons vergaat

Maar…. de onderstroom, die niemand ziet

bepaalt de richting op elk gebied !         Stef Bos


Agenda

13-2-2022  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


20-2-2022  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


27-2-2022  10.00 uur

Ds. L van der Veer, Oosterhesselen