Welkom in de Dorpskerk van Dalen   Een speciaal welkom voor het Ichtuskoor die vandaag hun medewerking zullen verlenen aan de dienst van deze ochtend. Het koor staat onder leiding van dirigent Frits Vugteveen en de organist is Dirk Swama.  De trompettist is Louis Luitjens.

Ds. Peter den Braanker is vanmorgen de voorganger en het thema is deze ochtend: ‘De bruiloft te Kana’.

Het lied van de maand  is in de maand januari: Lied 499 “Nu gaat de hemel open, de aarde raakt in bloei”

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


 -Dienst volgende week zondag:

 Op zondag 22 januari gaat voor Ds. Peter den Braanker en de organist is dan Jouke Hordijk. Aanvang  10.00 uur.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Collecte Protestantse Kerk 2023 – Ondersteuning gemeenten) én voor de kerk. Collecte-munten hebben de voorkeur en deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


-Kaartverkoop:

 Zondag 22 januari is er weer de maandelijkse kaartverkoop na de dienst. Achterin de kerk heeft Hennie dan weer de kaartentafel klaar staan!


Autodienst:

 Volgende week zondag 22 januari is Henk Dekker de chauffeur van de autodienst . Graag uiterlijk een dag van te voren even bellen met Henk: Tel. 0524 223742


 -Zondagsschool:

 Zondag 22 januari en zondag 5 februari is er weer zondagsschool in de Weme, aan de Hoofdstraat 24.  Alle kinderen zijn dan van harte welkom!


-Een groet van de gemeente:

Vorige week, zondag 8 januari, waren de bloemen voor de fam. Wierts, aan de Wettringerlaan 15, in Dalen.  Een kaart, met een mevr. A. Coenraadts in Coevorden.


-Mededeling ledenadministratie:

 Vanaf 1 januari 2023 wordt Gerny Snippe ingewerkt voor de ledenadministratie. Het komende jaar zal Ingrid Veenendaal haar begeleiden, zodat zij zich de administratie eigen kan maken. Als u gaat verhuizen of andere veranderingen wilt doorgeven kunt u, per mail, dit doorsturen naar Gerny Snippe.

Adressen ledenadministratie:

Gerny Snippe, Veenhuizerweg 2  7751 SR Dalen

E-mail: snippegerny@gmail.com

Ingrid Veenendaal. De Spil 3  7751 HD Dalen


-Wensgedicht:

Ik wens je genoeg stilte

 om op te kijken naar de sterren.

Genoeg eenvoud om ontzag te tonen

voor het kleine.

Genoeg vertrouwen om het goede

 zijn weg te laten vinden

en genoeg verwondering

 om het ondenkbare te zien gebeuren.


-De Passion in 2023 vanuit Harlingen:

De dertiende editie van The Passion vindt 6 april, op Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt in 2023 weer publiek. De cast wordt binnenkort bekendgemaakt.


Agenda                             

Zondag 29 januari  –  10.00 uur

Ds. B de Groot uit Zweeloo           


Zondag 5 februari  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker

Viering Heilig Avondmaal   


Zondag 12 februari   –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker