Hartelijk welkom in de Dorpskerk van Dalen.

Vanaf 6 januari is de kleur in het kerkelijk jaar groen. De kleur groen is de kleur van hoop, groei en toekomst. Tot aan de 40dagentijd is de kleur in de kerk dus groen en begint  weer na de Pinksteren en duurt t/m de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In de dienst van vanmorgen gaat voor Ds. Peter den Braanker. De organist van deze ochtend is Jouke Hordijk, uit Sleen.

De liturgische kleuren in de PKN-kerk

 Het lied van de maand  is in de maand januari: Lied 499 “Nu gaat de hemel open, de aarde raakt in bloei”

Iedereen is van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken om elkaar samen te ontmoeten en na te praten.


 -Dienst volgende week zondag:

 Op zondag 29 januari gaat voor Ds. Bernadette de Groot uit Zweeloo en de organist is dan Geert Meendering uit Borger. Aanvang: ook weer 10 uur.


-De Collectes van vandaag:

Tijdens de dienst is er geen rondgangscollecte. Bij de uitgangen zijn er de schalen voor de diaconie (Missionair werk-Protestantse Kerk 2023}  én voor de kerk. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten vragen wij u, zoveel mogelijk middels collectemunten uw gift te geven. Deze zijn verkrijgbaar aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen. Tel. 0524 795028.


-Kaartverkoop:

 Vandaag 22 januari heeft Hennie de tafel, met mooie kaarten, weer klaar staan. Na de dienst (achter in de kerk) is er dan weer de maandelijkse kaartverkoop.


Autodienst:

 Volgende week zondag 29 januari is Hanneke Koops de chauffeur van de autodienst . Graag uiterlijk een dag van te voren even bellen met Hanneke: T: 06 48425561


-Om alvast in de agenda te zetten:

De Activiteitencommissie organiseert het jaarlijkse stamppottenbuffet op zondagmiddag 19 februari. Tal van vrijwilligers bereiden een smakelijke maaltijd. Zij trakteren ons op Stamppot Boerenkool, Hutspot, Hete Bliksem of Stamppot Zuurkool.  En natuurlijk is er volop gelegenheid om bij te praten. Fijn, dat het na drie jaar weer kan! Meer informatie volgt!


-Gedicht Zolang er hoop is:

Een gedicht over hoop, geschreven door Henri Nouwen.

 Hopen is toch blijven leven in de vertwijfeling,

en toch blijven zingen, in het duister.

Hopen is weten dat er liefde is, is vertrouwen

in het morgen, is in slaap vallen

en wakker worden, als de zon weer opgaat.

Is bij de storm op zee, land ontdekken.

Is in de ogen van de ander,

lezen dat hij je heeft verstaan.

Zolang er nog hoop is, zolang is er ook bidden,

en zolang zal God je in zijn handen houden.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week zondag 8 januari, waren de bloemen voor dhr. W Jansen, Luunkamp 27, in Dalen. Een kaart, met groet van de gemeente, is gestuurd naar fam. Wilting Oostereind 10 in Wachtum.


-Zondagsschool:

 Vandaag 22 januari en zondag 5 februari is er weer zondagsschool in de Weme, aan de Hoofdstraat 24.  Alle kinderen zijn dan van harte welkom!


 Agenda                             

Zondag 5 februari  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker

  -Viering Heilig Avondmaal   


Zondag 12 februari   –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker


Zondag 19 februari  –  10.00 uur

Ds. Peter den Braanker